Рецепт Кисіль з червоної смородини фото

Кисіль з червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Червона смородина
Дієтичне харчування
Для дітей , Десерт
Напої , Кислий
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 30 хв.

Простий спосіб приготувати смачний кисіль з червоної смородини.

Опис приготування:

Кисіль з червоної смородини - самий що ні на є російський традиційний напій і десерт. Подібні киселі з цієї ягоди на Русі варили споконвіку. Сьогодні, під час сезону цієї ягоди, гріх не зварити кисіль з червоної смородини хоча б разок - хоча, не сумніваюся, зваривши його один раз, ви захочете зварити його ще і ще.

  • Червона смородина - 400 грам
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
кисіль з червоної смородини - фото крок 1
Спершу перетираємо через сито вимиті і очищені від сміття ягоди червоної смородини. Віджимаємо з ягід сік.
кисіль з червоної смородини - фото крок 2
Кладемо залишилася м'якоть в каструлю, заливаємо водою (приблизно півтора літра), доводимо до кипіння, варимо ще 10 хвилин і знімаємо з вогню.
кисіль з червоної смородини - фото крок 3
Проціджуємо, кладемо цукор, трохи лимонного соку, знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
кисіль з червоної смородини - фото крок 4
Розводимо крохмаль в залишився після першого кроку соку червоної смородини.
кисіль з червоної смородини - фото крок 5
Сік з розведеним в ньому крохмалем вливаємо в киплячий цукровий сироп, розмішуємо, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Трохи охолоджуємо - і можна подавати до столу.

Схожі рецепти