Кисіль з червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Простий спосіб приготувати смачний кисіль з червоної смородини.
Кисіль з червоної смородини - самий що ні на є російський традиційний напій і десерт. Подібні киселі з цієї ягоди на Русі варили споконвіку. Сьогодні, під час сезону цієї ягоди, гріх не зварити кисіль з червоної смородини хоча б разок - хоча, не сумніваюся, зваривши його один раз, ви захочете зварити його ще і ще.
- Червона смородина - 400 грам
- Цукор - 2/3 склянки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Спершу перетираємо через сито вимиті і очищені від сміття ягоди червоної смородини. Віджимаємо з ягід сік.
Кладемо залишилася м'якоть в каструлю, заливаємо водою (приблизно півтора літра), доводимо до кипіння, варимо ще 10 хвилин і знімаємо з вогню.
Проціджуємо, кладемо цукор, трохи лимонного соку, знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Розводимо крохмаль в залишився після першого кроку соку червоної смородини.
Сік з розведеним в ньому крохмалем вливаємо в киплячий цукровий сироп, розмішуємо, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Трохи охолоджуємо - і можна подавати до столу.