Рецепт Кисіль зі смородини фото

Кисіль зі смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Напої , Кислий
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Ви зможете відчути справжній смак літа, якщо дізнаєтеся, як приготувати кисіль зі смородини правильно. А з огляду на, що зараз повно замороженої продукції, літній настрій можна влаштувати і взимку

Опис приготування:

Хочу з вами поділитися рецептом приготування киселю зі смородини. Виходить кислуватим, з дуже насиченим ягідним смаком. Тому, якщо любите цю ягоду в свіжому вигляді, - обов'язково варто дізнатися, як приготувати кисіль зі смородини

1. Для початку переберемо і промиємо нашу смородину, очищаючи від дрібних гілочок і листочків. А якщо у вас ягоди заморожені, - просто залишимо розморожувати при кімнатній температурі.

2. Тепер подрібнюємо смородину в блендері, або ж перетираємо через марлю, як це завжди робилося в класичному рецепті киселю зі смородини від наших бабусь

3. Ставимо наш ягідне пюре на плиту, як трохи підігріється, - dolivaem vodu. Суміш потрібно довести до кипіння.

4. Поки наш майбутній кисіль зі смородини в домашній умовах підходить до закипання, в склянці холодної очищеної води розводимо крохмаль, і добре перемішуємо.

5. Наші ягоди повинні вже закипіти, так що, не припиняючи інтенсивних помішуванні, вливаємо воду з крохмалем до ягодам. Даємо прокип'ятити всьому разом, і ще хвилини три тримаємо.

6. В останній раз перемішаємо, щоб позбутися від грудок, і пробуємо на цукор. За потреби, додамо ще цукру, а також ваніліну або кориці, - по бажанню.

Знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Розливаємо по чашках, і можна подавати. Смак приголомшливий, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Так що настійно рекомендую


  • Смородина чорна - 600 грам
  • Вода - 4 склянки
  • Цукор - 0.5 склянки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
Хочу з вами поділитися рецептом приготування киселю зі смородини. Виходить кислуватим, з дуже насиченим ягідним смаком. Тому, якщо любите цю ягоду в свіжому вигляді, - обов'язково варто дізнатися, як приготувати кисіль зі смородини

1. Для початку переберемо і промиємо нашу смородину, очищаючи від дрібних гілочок і листочків. А якщо у вас ягоди заморожені, - просто залишимо розморожувати при кімнатній температурі.

2. Тепер подрібнюємо смородину в блендері, або ж перетираємо через марлю, як це завжди робилося в класичному рецепті киселю зі смородини від наших бабусь

3. Ставимо наш ягідне пюре на плиту, як трохи підігріється, - dolivaem vodu. Суміш потрібно довести до кипіння.

4. Поки наш майбутній кисіль зі смородини в домашній умовах підходить до закипання, в склянці холодної очищеної води розводимо крохмаль, і добре перемішуємо.

5. Наші ягоди повинні вже закипіти, так що, не припиняючи інтенсивних помішуванні, вливаємо воду з крохмалем до ягодам. Даємо прокип'ятити всьому разом, і ще хвилини три тримаємо.

6. В останній раз перемішаємо, щоб позбутися від грудок, і пробуємо на цукор. За потреби, додамо ще цукру, а також ваніліну або кориці, - по бажанню.

Знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Розливаємо по чашках, і можна подавати. Смак приголомшливий, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Так що настійно рекомендую

Схожі рецепти