Рецепт Кисіль зі смородини фото

Кисіль зі смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Напої, Кислий

Ви зможете відчути справжній смак літа, якщо дізнаєтеся, як приготувати кисіль зі смородини правильно. А з огляду на, що зараз повно замороженої продукції, літній настрій можна влаштувати і взимку

Хочу з вами поділитися рецептом приготування киселю зі смородини. Виходить кислуватим, з дуже насиченим ягідним смаком. Тому, якщо любите цю ягоду в свіжому вигляді, - обов'язково варто дізнатися, як приготувати кисіль зі смородини

1. Для початку переберемо і промиємо нашу смородину, очищаючи від дрібних гілочок і листочків. А якщо у вас ягоди заморожені, - просто залишимо розморожувати при кімнатній температурі.

2. Тепер подрібнюємо смородину в блендері, або ж перетираємо через марлю, як це завжди робилося в класичному рецепті киселю зі смородини від наших бабусь

3. Ставимо наш ягідне пюре на плиту, як трохи підігріється, - dolivaem vodu. Суміш потрібно довести до кипіння.

4. Поки наш майбутній кисіль зі смородини в домашній умовах підходить до закипання, в склянці холодної очищеної води розводимо крохмаль, і добре перемішуємо.

5. Наші ягоди повинні вже закипіти, так що, не припиняючи інтенсивних помішуванні, вливаємо воду з крохмалем до ягодам. Даємо прокип'ятити всьому разом, і ще хвилини три тримаємо.

6. В останній раз перемішаємо, щоб позбутися від грудок, і пробуємо на цукор. За потреби, додамо ще цукру, а також ваніліну або кориці, - по бажанню.

Знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Розливаємо по чашках, і можна подавати. Смак приголомшливий, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Так що настійно рекомендую


  • Смородина чорна - 600 грам
  • Вода - 4 склянки
  • Цукор - 0.5 склянки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
Хочу з вами поділитися рецептом приготування киселю зі смородини. Виходить кислуватим, з дуже насиченим ягідним смаком. Тому, якщо любите цю ягоду в свіжому вигляді, - обов'язково варто дізнатися, як приготувати кисіль зі смородини

1. Для початку переберемо і промиємо нашу смородину, очищаючи від дрібних гілочок і листочків. А якщо у вас ягоди заморожені, - просто залишимо розморожувати при кімнатній температурі.

2. Тепер подрібнюємо смородину в блендері, або ж перетираємо через марлю, як це завжди робилося в класичному рецепті киселю зі смородини від наших бабусь

3. Ставимо наш ягідне пюре на плиту, як трохи підігріється, - dolivaem vodu. Суміш потрібно довести до кипіння.

4. Поки наш майбутній кисіль зі смородини в домашній умовах підходить до закипання, в склянці холодної очищеної води розводимо крохмаль, і добре перемішуємо.

5. Наші ягоди повинні вже закипіти, так що, не припиняючи інтенсивних помішуванні, вливаємо воду з крохмалем до ягодам. Даємо прокип'ятити всьому разом, і ще хвилини три тримаємо.

6. В останній раз перемішаємо, щоб позбутися від грудок, і пробуємо на цукор. За потреби, додамо ще цукру, а також ваніліну або кориці, - по бажанню.

Знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Розливаємо по чашках, і можна подавати. Смак приголомшливий, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Так що настійно рекомендую

Схожі рецепти