Кисіль зі смородини
(покроковий рецепт з фото)
Ви зможете відчути справжній смак літа, якщо дізнаєтеся, як приготувати кисіль зі смородини правильно. А з огляду на, що зараз повно замороженої продукції, літній настрій можна влаштувати і взимку
Хочу з вами поділитися рецептом приготування киселю зі смородини. Виходить кислуватим, з дуже насиченим ягідним смаком. Тому, якщо любите цю ягоду в свіжому вигляді, - обов'язково варто дізнатися, як приготувати кисіль зі смородини
1. Для початку переберемо і промиємо нашу смородину, очищаючи від дрібних гілочок і листочків. А якщо у вас ягоди заморожені, - просто залишимо розморожувати при кімнатній температурі.
2. Тепер подрібнюємо смородину в блендері, або ж перетираємо через марлю, як це завжди робилося в класичному рецепті киселю зі смородини від наших бабусь
3. Ставимо наш ягідне пюре на плиту, як трохи підігріється, - dolivaem vodu. Суміш потрібно довести до кипіння.
4. Поки наш майбутній кисіль зі смородини в домашній умовах підходить до закипання, в склянці холодної очищеної води розводимо крохмаль, і добре перемішуємо.
5. Наші ягоди повинні вже закипіти, так що, не припиняючи інтенсивних помішуванні, вливаємо воду з крохмалем до ягодам. Даємо прокип'ятити всьому разом, і ще хвилини три тримаємо.
6. В останній раз перемішаємо, щоб позбутися від грудок, і пробуємо на цукор. За потреби, додамо ще цукру, а також ваніліну або кориці, - по бажанню.
Знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Розливаємо по чашках, і можна подавати. Смак приголомшливий, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Так що настійно рекомендую
- Смородина чорна - 600 грам
- Вода - 4 склянки
- Цукор - 0.5 склянки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
1. Для початку переберемо і промиємо нашу смородину, очищаючи від дрібних гілочок і листочків. А якщо у вас ягоди заморожені, - просто залишимо розморожувати при кімнатній температурі.
2. Тепер подрібнюємо смородину в блендері, або ж перетираємо через марлю, як це завжди робилося в класичному рецепті киселю зі смородини від наших бабусь
3. Ставимо наш ягідне пюре на плиту, як трохи підігріється, - dolivaem vodu. Суміш потрібно довести до кипіння.
4. Поки наш майбутній кисіль зі смородини в домашній умовах підходить до закипання, в склянці холодної очищеної води розводимо крохмаль, і добре перемішуємо.
5. Наші ягоди повинні вже закипіти, так що, не припиняючи інтенсивних помішуванні, вливаємо воду з крохмалем до ягодам. Даємо прокип'ятити всьому разом, і ще хвилини три тримаємо.
6. В останній раз перемішаємо, щоб позбутися від грудок, і пробуємо на цукор. За потреби, додамо ще цукру, а також ваніліну або кориці, - по бажанню.
Знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Розливаємо по чашках, і можна подавати. Смак приголомшливий, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Так що настійно рекомендую