Кисіль з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві ненавидів киселі, але спробував вдома приготувати кисіль з чорної смородини - і отетерів, як це смачно. Ділюся рецептом.
Вариться кисіль з чорної смородини наступним чином.
Для початку перебираємо і гарненько промиваємо наші ягоди. Віджимаємо з них сік, відправляємо його в холодильник.
Частину, що залишилася ягідну м'якоть заливаємо гарячою водою і варимо 6-7 хвилин. Проціджуємо, невелику частину відвару зливаємо і розчиняємо в ній крохмаль. У відвар кладемо цукор, кип'ятимо і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Як тільки розчиниться - додаємо в сироп розведений відваром крохмаль, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Додаємо сік, вичавлений на самому початку, перемішуємо.
По суті, кисіль готовий - розливаємо і до столу. Якщо не любите плівку, яка частенько утворюється на поверхні, просто посипте кисіль цукром.
Подавати можна зі збитими вершками або морозивом, як на фотокартці. Смачного!
- Чорна смородина - 200 грам
- Вода - 1, 2 L
- Цукор - 180 грам
- Картопляний крохмаль - 3 Ст. Ложки
Для початку перебираємо і гарненько промиваємо наші ягоди. Віджимаємо з них сік, відправляємо його в холодильник.
Частину, що залишилася ягідну м'якоть заливаємо гарячою водою і варимо 6-7 хвилин. Проціджуємо, невелику частину відвару зливаємо і розчиняємо в ній крохмаль. У відвар кладемо цукор, кип'ятимо і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Як тільки розчиниться - додаємо в сироп розведений відваром крохмаль, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Додаємо сік, вичавлений на самому початку, перемішуємо.
По суті, кисіль готовий - розливаємо і до столу. Якщо не любите плівку, яка частенько утворюється на поверхні, просто посипте кисіль цукром.
Подавати можна зі збитими вершками або морозивом, як на фотокартці. Смачного!