Кекси в паперових формочках
(покроковий рецепт з фото)
Кексики до чашечки ароматного чаю або кави… звучить заманливо, чи не так? їх, як правило, дуже люблять діти, але і не тільки. Тому ось вам рецепт, як приготувати кекси в паперових формочках.
Коли ви готуєте бісквітне тісто, не забувайте, що ні в якому разі не можна відкривати духовку або те, де печуться кекси або коржі. Бісквіт - справа тонка і примхлива. Реагує на потоки повітря. А протяг, створюваний відкриванням дверцят духовки, може вбити бісквіт геть.
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Крем - 100 грам
Я буду замішувати бісквітне тісто прямо в блендері. Ви можете взяти просто миску з міксером або віночком. Кладу в блендер розм'якшене вершкове масло кімнатної температури, сметану (з високим відсотком жирності), насипаю цукор, ванілін і розпушувач. Все добре збиваю.
Тепер розбиваємо яйця в блендер. Він повинен бути включений на низькій швидкості. Якщо у вас міксер, робимо те ж саме. По одному вводимо яйця, не перестаючи збивати. І тільки потім акуратно вводимо просіяне борошно, також збиваючи масу.
Ось таке у нас вийшло тягуче тісто. Воно рідкувато, прямо, як на оладки. Так треба, не лякайтесь. Просто врахуйте, що паперові формочки повинні бути або з картону, або їх потрібно поєднувати з залізними або іншими щільними формами. Заливаємо в формочки тісто на одну третину, інакше кексики можуть вивалитися при випічці.
Відправляємо формочки з тестом в духовку на 20 хвилин, температура - 190 градусів. А поки я зроблю сметанний крем. Для цього візьму кілька столових ложок сметани, змішаю її з цукровою пудрою. Ви можете додати до цього мелені горіхи або цукати. Поки бісквітікі готуються, сметанний крем варто в холодильнику і застигає.
А взагалі, якщо вам лінь морочитися з кремами, просто візьміть в магазині повітряні вершки в балончику. Отже, дістаємо наші кекси. Їх можна їсти відразу, а можна почекати, коли охолонуть, і налити зверху сметанний крем. Смачного!