Рецепт Кекси в паперових формочках фото

Кекси в паперових формочках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир, Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Каро

Кексики до чашечки ароматного чаю або кави… звучить заманливо, чи не так? їх, як правило, дуже люблять діти, але і не тільки. Тому ось вам рецепт, як приготувати кекси в паперових формочках.

Коли ви готуєте бісквітне тісто, не забувайте, що ні в якому разі не можна відкривати духовку або те, де печуться кекси або коржі. Бісквіт - справа тонка і примхлива. Реагує на потоки повітря. А протяг, створюваний відкриванням дверцят духовки, може вбити бісквіт геть.

  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Крем - 100 грам
кекси в паперових формочках - фото крок 1
Я буду замішувати бісквітне тісто прямо в блендері. Ви можете взяти просто миску з міксером або віночком. Кладу в блендер розм'якшене вершкове масло кімнатної температури, сметану (з високим відсотком жирності), насипаю цукор, ванілін і розпушувач. Все добре збиваю.
кекси в паперових формочках - фото крок 2
Тепер розбиваємо яйця в блендер. Він повинен бути включений на низькій швидкості. Якщо у вас міксер, робимо те ж саме. По одному вводимо яйця, не перестаючи збивати. І тільки потім акуратно вводимо просіяне борошно, також збиваючи масу.
кекси в паперових формочках - фото крок 3
Ось таке у нас вийшло тягуче тісто. Воно рідкувато, прямо, як на оладки. Так треба, не лякайтесь. Просто врахуйте, що паперові формочки повинні бути або з картону, або їх потрібно поєднувати з залізними або іншими щільними формами. Заливаємо в формочки тісто на одну третину, інакше кексики можуть вивалитися при випічці.
кекси в паперових формочках - фото крок 4
Відправляємо формочки з тестом в духовку на 20 хвилин, температура - 190 градусів. А поки я зроблю сметанний крем. Для цього візьму кілька столових ложок сметани, змішаю її з цукровою пудрою. Ви можете додати до цього мелені горіхи або цукати. Поки бісквітікі готуються, сметанний крем варто в холодильнику і застигає.
кекси в паперових формочках - фото крок 5
А взагалі, якщо вам лінь морочитися з кремами, просто візьміть в магазині повітряні вершки в балончику. Отже, дістаємо наші кекси. Їх можна їсти відразу, а можна почекати, коли охолонуть, і налити зверху сметанний крем. Смачного!

Схожі рецепти