Кекси бананові в силіконових формочках
(покроковий рецепт з фото)
Майже всі діти люблять маленькі кекси, маффіни або капкейкі. І мої в даному випадку не виняток. Тому я із задоволенням печу такі ласощі, коли знаходиться випадок. Пробую різні тісто і начинки.
Для вас я підготувала докладну інструкцію, як приготувати кекси бананові в силіконових формочках. Новачкам здається, що така випічка складна (особливо, якщо вона подається з прикрасою з крему), але насправді тут потрібні лише базові навички. Просте тісто в результаті виходить повітряним.
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 130 грам
- Борошно - 140 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Шоколад - 100 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Банан - 1 штука
Яйця збийте з цукром віночком або міксером.
Потім додайте до них розм'якшене вершкове масло. Ще раз збийте. А потім влийте тепле молоко. Перемішайте.
В окремий посуд просійте борошно. Додайте до неї розпушувач. Перемішайте всі інгредієнти.
З'єднайте яєчну і борошняну суміші.
Шоколад і банан наріжте на дрібні шматочки. Додайте ці продукти в тісто. Все перемішайте.
Форми змастіть маслом. Влийте в них тісто, заповнивши обсяг на 3/4.
Випікайте кекси при 180 градусах протягом 20 хвилин. Смачного чаювання!