Лимонні кекси в силіконових формочках
(покроковий рецепт з фото)
Це ніжні й ароматні кекси, які буквально тануть у роті. Рецепт простий, інгредієнти доступні. А піч їх в силіконових формочках - одне задоволення, тісто не прилипає, і кекси легко виймаються.
Випічка з використанням цедри або соку лимона завжди виходить ароматною, "сонячної" і апетитною. Уже сам запах лимона бадьорить і наповнює енергією. А якщо ви спече ці смачні кекси, настрій у вас різко покращиться. Спекти кекси зовсім нескладно навіть для початківців кулінарів. Порадуйте себе і своїх рідних цієї смачною випічкою!
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (без гірки)
Викладаємо в миску дуже м'яке вершкове масло, додаємо до нього цукор.
Розтираємо-збиваємо масло з цукром за допомогою міксера.
Тепер додаємо яйця, продовжуємо збивати масу.
Додаємо просіяне борошно, перемішуємо.
За допомогою дрібної терки натираємо цедру лимона, а потім видавлюємо з лимона сік.
Додаємо цедру і сік лимона в тісто, розмішуємо.
Потім додамо розпушувач і остаточно розмішати тісто. Тісто не повинно бути рідким і розпливатися. В іншому випадку додайте трохи борошна.
Викладаємо тісто в формочки. Заповнюйте формочки в повному обсязі, а лише на дві третини.
Випікаємо кекси в розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 20-25. Виймаємо кекси не відразу, нехай злегка охолонуть.
Ароматні і дуже смачні ніжні кекси готові!