Бананові кекси в силіконових формочках
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне ласощі для дітей, дорослих і гостей. Дивіться, як приготувати бананові кекси в силіконових формочках. Чудовий десерт до чаю, який можна готувати на основі різних фруктів.
Такі бананові кекси в силіконових формочках виходять дуже ніжними і повітряними. Їх можна готувати з додаванням будь-яких ягід і фруктів і навіть шоколаду. Готуються кекси не більше однієї години, тому пригостити нежданих гостей буде чим, якщо у вас виявиться кефір, яйця, цукор, борошно і банани.
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Цукор - 200 грам
- Сметана або жирний кефір - 200 грам
- Борошно - 2-3 склянок
- Банани - 2-3 штук
- Розпушувач - 1 чайних ложок
1. Цей десерт готується дуже легко. Для цього потрібно взяти прості продукти і запастися силіконовими формочками.
2. Збиваємо яйця з цукром до стану однорідної маси і густої піни. Поступово вводимо м'яке вершкове масло і додаємо розпушувач.
3. Окремо подрібнюємо в блендері банани і додаємо до нашого тесту.
4. Додаємо борошно і сметану (або кефір / кисле молоко). Збиваємо все до стану однорідної маси, яка за густотою повинна бути трохи густіше, ніж на млинці.
5. Я звикла для випічки використовувати різні силіконові форми, це зручно і швидко.
6. Завдяки тому, що в тісто входить вершкове масло, додатково змащувати формочки маслом не потрібно.
7. Заливаємо в формочки тісто і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
8. Випікаються бананові кекси в силіконових формочках близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Після запікання дайте їм трохи постояти, щоб можна було безперешкодно отримати їх з формочки.
9. Ось так вони виглядають після запікання.
10. Я люблю їх подавати зі згущеним молоком або джемом. Приємного чаювання!