Кекси в формочках силіконових
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ароматні кекси - це мій перевірений роками рецепт. Дивіться, як приготувати кекси у формочках силіконових - швидку і повітряну випічку на всі випадки життя!
Для кексів зробіть тісто на основі вершкового масла і кефіру. Додайте інші інгредієнти і спечіть в духовці в спеціальних силіконових формочках, які змащувати не потрібно Удачі!
- Вершкове масло - 130 грам (або маргарин вершковий)
- Цукор - 150 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Ванілін - За смаком
- Ізюм - 50 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
Приготуйте продукти для кексів. Знадобиться вершкове масло кімнатної температури або хорошої якості маргарин. Якщо не любите кекси з додаванням сиру, то замініть його яйцем.
Теплий кефір з'єднайте з яйцем, цукром і сиром. Перемішайте віночком до утворення однорідної кашки.
Якщо масло недостатньо м'яке, підігрійте його на паровій бані.
Введіть в майбутнє тісто масло, віночком з'єднайте-перемішайте інгредієнти знову.
Додайте тепер ванілін, борошно просіяне і розпушувач. Перемішайте тісто, стежте, щоб не було грудочок.
В кінці замісу введіть в тісто заздалегідь розпарені родзинки. Обов'язково розпарюють родзинки, щоб він став м'якшим.
Розкладіть тісто по формах, відправте його в духовку на 30 хвилин, температура повинні бути 200-220 градусів. Регулюйте час і температуру під свою духовку.
Чим вище температура в духовці, тим більше шансів, що кексики "вибухнуть" . Дістаньте їх з формочок і остудіть. Смачного!