Домашні кекси у формочках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви віддаєте перевагу магазинним солодощів домашні, але хвилюєтеся, що зробити такі вам не по кишені, тобто економний і дуже простий рецепт, як приготувати домашні кекси у формочках.
З усіх інгредієнтів вийде велика порція кексів, тому рецепт економний. Продукти для приготування доступні і недорогі. Тут представлена ще й глазур, але замість цієї можете зробити будь-яку. Кекси можна випікати в залізних формочках, тільки гарненько змастіть їх, але рекомендую скористатися паперовими. З їх допомогою кекси легко дістати з форми, їх можна взяти з собою або подати замість торта.
- Борошно - 1 3/4 склянки
- Цукор - 1 1/4 склянки
- Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 1 2/3 склянки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Гаряча кава - 3 Ст. Ложки
- Кавовий лікер - 1 Чайна ложка
- Шоколадна стружка дрібна - За смаком
1. В залізні форми для випікання викладіть паперові.
2. Змішайте борошно, розпушувач, сіль.
3. В іншій мисці збийте разом 80 грам вершкового масла кімнатної температури з цукром.
4. Додайте в масляну суміш яйце, влейте молоко, додайте сухі інгредієнти і ваніль. Гарненько змішайте всі інгредієнти в мисці.
5. Залийте тісто в форми, заповнивши їх на 2/3.
6. Випікайте кекси при 180 градусах близько 20 хвилин, стежте за освітою золотистої скоринки.
7. Перекладіть кекси в паперових формочках на решітку для охолодження.
8. Тим часом зробіть глазур: збийте 120 грам вершкового масла до пухнастою суміші, додайте какао і цукрову пудру, потім введіть гарячу каву і лікер. Залиште глазур на 5 хвилин перед використанням.
9. Викладіть невелика кількість глазурі на кожен кекс і прикрасьте по боках дрібної шоколадною стружкою.