Кекс від Філіпа Роше
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт кексу від шеф кухаря Філіпа Роше.
Кількість порцій: 2-4
- Олія - 200 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Порошок для випічки - 8 грам
- Порошок мигдалю - 30 грам
- Грецькі горіхи - 30 грам
- Цукати - 300 грам
- Ром - 60 грам
- Цукор - 100 грам (для сиропу:)
- Вода - 100 грам
- Ром - 150 грам

Наріжте кубиками цукати (вони повинні бути вимочені в ромі, протягом декількох годин.

Візьміть масло кімнатної температури, злегка розімніть.

Додайте цукор …

… і перемішайте з олією.

Потім, додайте яйця…

… борошно, порошок для випічки і порошок мигдалю. І лопаткою перемішайте до однорідної маси.

Потім, влийте ром з цукатів (60 м).

Тепер додайте волоські горіхи.

Обсушити цукати і додайте до тесту.

Перемішайте все гарненько.

До гладкої суміші.

Заповніть форму для випічки і помістіть в розігріту до 200 ° С. Випікайте 30-60 хвилин. Після закінчення 30 хвилин перевіряйте випічку ножем, якщо ніж виходить сухим, значить кекс готовий.

Видаліть з духовки, дістаньте акуратно з форми і охолодіть.

Приступаємо до сиропу. Розтопіть 100 г. Цукор в 100 г. Води і нагрійте. Цукор повинен розчинитися.

Зачекайте коли трохи охолоне і перелийте в миску.

Влийте трохи рому з цукатів. Перемішайте…

… і полийте сиропом кекс.

Смачного.