Кекс на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Крім традиційних пасок, в нашій родині люблять кекс на Великдень з цукатами і горіхами. Насичений, запашний, солодкий кекс не залишить байдужим нікого і порадує своїм ніжним смаком і ароматом!
Кекс на паску - це спрощений варіант паски, замість дріжджів використовується сода, а тому і швидкий рецепт. Виходить кекс дуже м'яким. Сушені ягоди дають кислинку, родзинки - солодкість, горіхи - хрустку нотку, а апельсинова цедра - неймовірний аромат. Прикрашати такий кекс можна глазур'ю і посипанням, але я не прикрашаю зовсім, так як розрізаний кекс - дуже яскравий і ошатний за рахунок цукатів і горіхів.
- Борошно - 280 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 100 грам
- Сушена вишня - 100 грам (можна взяти будь-яку сушену ягоду)
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка
- Цедра апельсинова - 2 Ст. Ложки (приблизно цедра з одного апельсина)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 1 Склянка
1
Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, воно повинно бути кімнатної температури. Олія, цукор і яйце збийте міксером до пишної маси, додайте сметану і соду.
2
Цукати, родзинки, горіхи і цедру обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому кексу. Додайте в наше тісто.
3
Борошно просійте і невеликими порціями втручайтеся в тісто, воно повинно вийде, як густа сметана.
4
Викладіть тісто у форму і поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 1, 5-2 годину. Готовність кексу перевіряйте дерев'яною шпажкою.