Кекс для подорожей
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий цитрусовий аромат, ніжність і соковитість цього кексу вразять вас! Кекс довгий час не черствіє, саме тому так і називається - його можна взяти в довгу подорож і насолоджуватися.
Цей французький кекс (подорожі торт) готується дуже легко, але відрізняє його від більшості кексів то, що його необхідно після випічки просочити сиропом - в цьому і є родзинка. Кекс стає соковитим і довго не черствіє. Обов'язково приготуйте його, ви залишитеся задоволені. Але будьте обережні - на яскравий цитрусовий аромат цієї випічки збіжаться не тільки ваші домочадці, але і сусіди:)
- Яйця - 250 грам
- Цукор - 274 грам(200 г - в тісто, 74 г - для сиропу)
- Вершкове масло - 220 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Цукати - 100 грам
- Розпушувач - 15 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 130 мілілітрів(100 г - для сиропу, 30 г - в тісто)
- Лимонна цедра - 30 грам
- Вода - 142 мілілітрів
1. Кекс розрахований на форму розмірами приблизно 30 з 11 см. У мене такої не виявилося і пекла я його в двох формах для випічки хліба. Застеляємо форму папером для випічки так, щоб краю трохи звисали і за них потім без праці можна було витягнути кекс з форми.
2. У миску вбиваємо яйця( вага дуже важливий, тому не вказую точну кількість яєць! !! ), додамо до них сіль і 200 грам цукру. Збиваємо хвилин 4-5 в posvetleniya, загустіння і збільшення маси.
3. До яєчної маси додати борошно, змішану з розпушувачем, і на невеликих оборотах міксера перемішуємо до однорідності.
4. Додамо розтоплене, але не гаряче, вершкове масло, 30 мл лимонного соку і цедру. Перемішуємо до однорідності.
5. І додаємо цукати. У мене ананасові, а було б добре додати апельсинові або лимонні.
6. Переливаємо тісто в форму. І випікаємо в розігрітій до 145-150 градусів духовці хвилин 50-65 до сухої сірники.
7. Поки кекс випікається, приготовим сироп. Доводимо до кипіння воду, лимонний сік і цукор. Можна додати ром або коньяк:) Сироп нам буде потрібен ще гарячим, градусів близько 70.
8. Торт готовий, виймаємо його з форми і звільняємо від паперу. Він досить крихкий, будьте обережні.
9. Рекомендується вилити сироп в форму трохи більшого розміру і викласти кекс в сироп, а потім через хвилину повертати на бік, потім ще через хвилину на іншу сторону. Я виклала кекси назад в форму і залила сиропом. Даємо кексу просочитися декілька годин.
10. Смачного!