Кава латте
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом кави латте в домашніх умовах. У класичному рецепті використовують кави і молоко без добавок, так що ви можете обійтися і без спецій. Але з ними напій цікавіше і смачніше!
Взагалі цей рецепт приготування кави латте - один з моїх найулюбленіших. Я дуже люблю каву у всіх його проявах, і мені здається, що майстри кавових напоїв - справжні чарівники. Тому я не беруся судити про те, "справжній" Чи є у мене кави латте вийшов. Він просто дуже смачний!
- Молоко - 1/2 склянки
- Кава міцний заварний - 1 Склянка (вже готовий напій)
- Цукор коричневий - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершки 10% - 2 чайних ложки
- Збиті вершки - 1 За смаком (для прикраси)
- Какао-порошок - 1 За смаком (для прикраси)
- Обкладинка - 1 За смаком

1. Насамперед заваримо міцну каву. Я це робила в кава-машині, але можна заварити (або зварити) його будь-яким зручним для вас способом. Головне, щоб він залишився гарячим і міцним, коли буде його подавати.

2. Змішаємо молоко, цукор, ванільний екстракт, рідкі вершки і корицю (якщо любите).

3. Ретельно перемішати і відправимо в мікрохвильовку на пару хвилин (на повній потужності). Молоко повинно дійти майже до кипіння, але не згорнутися.

4. А тепер в окремому посуді змішаємо готову каву і молочну суміш.

5. Класичну молочну пінку, яка буває у справжнього латте, я робити не вмію, тому прикрашаю верх збитими вершками і посипаю какао і корицею. Готово!