Чай латте з kurkumoy
(покроковий рецепт з фото)
Латте - це гарячий напій з великою кількістю молока. За смаком в нього додають спеції, збиті вершки і сироп. Рецепт став класикою. А що, якщо щось в ньому переробити? вийшло цікаво.
Дану варіацію вже не можна назвати італійської. Завдяки великій кількості спецій і головному інгредієнта цей рецепт став любимо по всьому світу. Особисто я обожнюю такі яскраві смаки в теплих напоях. Хочеться випити відразу кілька чашок.
- Вода - 540 мілілітрів
- Кокосове молоко - 180 мілілітрів
- Кокосовий або коричневий цукор - 240 грам(90 г - в концентрат, 150 г - в латте)
- Чорний чай, пакетик - 4 штуки
- Кориця мелена - 2 чайних ложки
- Куркума - 1, 7 чайних ложки(1, 5 - в концентрат, щіпка - в латте)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка
- Кардамон мелений - 1 Чайна ложка
- Гвоздика мелена - 0, 25 чайних ложки
- Коріандр мелений - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
1. Спочатку зробіть концентрат. У невеликій каструлі або сотейнику доведіть до кипіння воду з усіма спеціями і цукром.
2. Потім додайте в рідину чай і ванільний екстракт. Залиште все настоюватися без вогню 10 хвилин.
3. Далі концентрат проведіть через фільтр.
4. Тепер суміш молока і цукру нагрійте на вогні до появи легких пухирців.
5. Після цього 1/4 концентрату з'єднайте з молочною сумішшю в блендері.
6. Подавайте чай латте з куркумою і корицею. Приємною дегустації!