Матчу латте
(покроковий рецепт з фото)
Матчу - зелений порошковий чай з Японії. У чистому вигляді такий напій може здатися гіркуватим, тому такий популярний матчу латте. Це напій на основі чаю матчу з молоком.
Докладніше, як приготувати матчу латте, я розповім нижче. Воду повинна бути температури 80 градусів. Молоко вибирайте жирністю не нижче 3, 2%. Мені подобається використовувати рослинне молоко, тому рекомендую спробувати приготувати такий напій на соєвому або кокосовому.
- Матчу - 2 грами
- Вода - 50 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Кокосовий цукор - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Порошок матчу залийте гарячою водою. Розмішайте за допомогою капучинатора, щоб не залишилося грудочок. Додайте цукор, ще раз перемішайте.
Молоко закип'ятити в ковшике. Остудіть до 80 градусів.
Збийте капучинатором молоко до утворення щільної пінки.
Перелийте чай матчу в стакан або кухоль, в якій будете подавати напій.
Акуратно тонкою цівкою влийте молоко.
Матчу латте готовий, смачного!