Каша з саго
(покроковий рецепт з фото)
Ця каша - одна з найулюбленіших з дитинства, раніше її часто варили в садках і школах. Але в домашньому виконанні їй просто немає рівних! Подайте з великим шматочком вершкового масла і цукром за смаком!
Перш ніж я розповім вам, як приготувати кашу з саго, мені хотілося б розповісти про її коріння. Це крупа дуже популярна в Австралії, Південної Індії, Південно-Східної Азії, Африці. З неї варять супи, готують каші і десерти, чіпси, соуси, локшину, додають в фрикадельки, запіканки і навіть пудинги! Отримують саго з саговая та інших пальм. Але в нашій країні навчилися робити її з крохмалю, в основному з кукурудзяного. Мій рецепт саме з такої крупи, не натуральної, а з кукурудзяного крохмалю, що дозволяє значно скоротити час варіння. Дивіться рецепт!
- Молоко - 300 мілілітрів
- Саго - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Цукор або цукрова пудра - 2 чайних ложки (або за смаком)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 15 грам
Хто не знайомий з цією крупою, вона зазвичай продається в таких паперових пакетах вагою по 500 г. Такий упаковочки вистачить надовго, адже вона сильно збільшується в об'ємі під час варіння.
Отже, сьогодні у мене молочна каша з саго, для неї знадобиться: молоко, саго, цукор, сіль і шматочок масла вершкового. Приступимо!
В антипригарним каструлю перелийте молоко, доведіть його до кипіння.
Додайте в кипляче молоко дрібку солі, цукор за смаком (я додаю 1-2 чайних ложки, не більше) і промиту крупу саго.
Варіть 10 хвилин, періодично помішуйте кашу дерев'яною ложкою.
Перелийте в тарілочку, покладіть шматочок вершкового масла і подайте до столу. Смачного!