Саго
(покроковий рецепт з фото)
З сагових пальм отримують такий харчовий продукт, як саго. На жаль, у нас саго продається тільки з кукурудзяного крохмалю, але каша з нього дуже смачна! Її можна подавати як універсальний гарнір.
З даної кількості продуктів у мене вийшло дві невеликі порції каші. Якщо додати пару шматочків м'яса, овочів або салатик, то цілком можна нагодувати голодного. Каша дуже смачна в основному за рахунок бульйону, тому як саго саме по собі несмачне, зате ситне і містить багато мікроелементів. Додавайте улюблені спеції, тоді каша вам точно сподобається! Готуйте з задоволенням!
- М'ясний бульйон - 2 склянки
- Саго - 6 Ст. Ложок
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
Щоб зварити кашу на м'ясному бульйоні, потрібно його спочатку зварити. Пропоную використовувати м'ясо або супові набори. Я сьогодні варила телячі ребра. Покладіть м'ясо в каструлю і залийте холодною водою, доведіть до кипіння і варіть з моменту закипання 10 хвилин. Злийте бульйон, залийте чистою холодною водою м'ясо і варіть до готовності. Солити потрібно в самому кінці. У бульйон можна додавати овочі (цибуля, морква, коріння). Готовий бульйон зберігайте в холодильнику.
Для варіння саго приготуйте: бульйон, крупу, сіль-перець і шматочок вершкового масла. Приступимо!
М'ясний бульйон в каструлі доведіть до кипіння, сіль за смаком. Всипте промиту крупу і варіть 15 хвилин. На склянку рідини 3 столових ложки крупи. Перемішуйте часто кашу.
Через 15 хвилин крупа набубнявіє, стане м'якою, а бульйон весь впоратися. Зніміть кашу з вогню і додайте шматочок масла, перемішайте відразу.
Готову кашу подайте з м'ясом і овочами гарячої. Смачного!