Каша «Полтавська»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся про те, як приготувати кашу "полтавську" . Це знайома багатьом з дитинства пшенична крупа. У Радянському союзі таку пробували все, адже вона була доступна, проста і ситна.
Правильно зварити кашу не так-то просто. Коли я вперше це робила, вона вся злиплися і вийшла прісної. Її зовсім не хотілося їсти, замість цього хотілося скоріше викинути. Тому я начиталася інструкцій по правильній варінні і спробувала ще раз. І все вийшло! І ви скористайтеся моїми порадами, знадобляться.
- Пшенична крупа - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
Крупу добре промийте до прозорої води. Залийте її в каструлі двома склянками підсоленої води і поставте на вогонь.
Доведіть воду до кипіння на середньому вогні, а потім на повільному проваріть 20 хвилин. Відразу додайте масло і закрийте кришкою.
Дайте каші настоятися 10 хвилин під кришкою. Подавайте крупу у вигляді гарніру до м'яса або як самостійне блюдо на сніданок.