Рецепт Котлета полтавська фото

Котлета полтавська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

До складу полтавської котлетки не входить звичний для нас всіх "котлетний" інгредієнт - розмочений хліб або білі сухарі. Тому її смак виходить особливо м'ясних і насиченим. Це дуже смачно!

Якщо вам набридли звичні і стандартні рецепти котлет, то ви можете дізнатися, як приготувати котлету полтавську. Це дуже смачне м'ясне блюдо. Секрет його в тому, що в нього не входить нічого зайвого. Такі котлетки можна подавати з якимось ароматним соусом або поливати підливою.

  • М'ясо - 200 грам
  • Сало - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
котлета полтавська - фото крок 1
Якщо у вас немає готового фаршу, то візьміть нежирний шматок м'яса (ідеально підійде яловичина), вимийте його, обсушити за допомогою паперових рушників і пропустіть через м'ясорубку кілька разів. Можна використовувати блендер.
котлета полтавська - фото крок 2
Візьміть невеликий шматочок свіжого свинячого сала і наріжте його гострим ножем на дуже маленькі шматочки. Щоб це можна було зробити простіше, покладіть сало в морозилку хвилин на двадцять, так воно підмерзне. Додайте рубане сало до фаршу.
котлета полтавська - фото крок 3
Часничок очистіть від лушпиння і дрібно нарубати. Можна натерти зубчики на тертці або просто пропустити через спеціальний прес. Додайте підготовлений часник до м'яса і сала.
котлета полтавська - фото крок 4
Присипте все інгредієнти сіллю і меленим чорним перцем. Краще, якщо він буде свіжого помелу, тоді блюдо вийде ще смачніше і ароматні. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Якщо маса вийде надто сухий, то додайте трошки водички.
котлета полтавська - фото крок 5
Скачайте з отриманої м'ясної маси кульки. Розігрійте в сковороді рослинне масло. Умочіть кожен кульку з усіх боків в панірувальні сухарі так, щоб вони добре прилипли до м'яса. Обсмажуйте котлетки на середньому вогні до золотистої скоринки.

Схожі рецепти