Картопляний сир
(покроковий рецепт з фото)
Чого тільки не приготуєш з нашої, гаряче коханої, картоплі. Напевно кожна господиня знає 1000 і 1 страва з картоплі. Пропоную приготувати картопляний сир - такого ви точно не пробували!
Як не дивно, але картопляний сир придумали не в Білорусії, а в Німеччині ще пару століть назад. Хоча в складі велика частина картоплі, за смаком він дуже схожий на звичайний сир з коров'ячого молока. Не знаю як точно робили з картоплі сир німецькі сировари, сьогодні розповім як приготувати його за моїм рецептом. Такий сир робила моя бабуся, від неї і рецепт. Один з основних інгредієнтів - кисле молоко, у бабусі його вистачало, а ось у нас його не скрізь можна знайти. Я іноді заміняю його мацоні або звичайним кефіром жирністю від 3, 5%, виходить не гірше. Яйце додавати не обов'язково, воно більше для кольору і більш щільною фактури. Головне бути впевненим в його якості, так як термообробку воно практично не проходить. Спробуйте цей рецепт, ви будете приємно здивовані.
- Картопля - 1 кілограм
- Кисле молоко - 500 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розмарин - 1 щіпка






