Картопляні зрази
(покроковий рецепт з фото)
Зрази - це подібність пиріжків, які робляться не з тіста, а з картопляного пюре (щільної маси). Сьогодні пропоную рецепт, як приготувати картопляні зрази, які роблю з м'ясною начинкою.
Зрази можна приготувати з різними начинками, наприклад, з м'ясною, рибної, овочевий, грибний. Такі пиріжки з вигляду нічим не відрізняються від звичайних. Вони смачні, ситні і більш щільні, але в той же час легкі для організму. Зрази можна подати зі сметаною, будь-яким соусом або піджаркою з лука.
- Картопля - 10 штук
- Гриби - 150 грам
- Фарш - 300 грам (яловичина + свинина)
- Яйце - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком
- Панірувальні сухарі - 5 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок (для смаження)
1. Чищу і мою картоплю, нарізаю невеликими шматочками і відварюю, потім подрібнюю в пюре, додаю за смаком сіль і спеції, вбиваю куряче яйце і всипав борошно (її кількість може бути збільшена), потрібно щоб маса зліплюють в кого.
2. У мене вже готовий м'ясний фарш (свинячо-яловичий), гриби мою і нарізаю дрібно, чищу і мою цибулю, нарізаю дрібними кубиками. Обсмажую фарш на сковороді протягом 5 хвилин, потім додаю гриби і ріпчасту цибулю, за смаком солю і кладу спеції, вливаю трохи води.
3. Картопляне тісто поділяю на невеликі шматочки, з кожного формую кулька (він повинен бути щільним і не липнути до рук).
4. Розплющую кульку і всередину кладу невелику кількість начинки.
5. Скріплю все краю і роблю ось такий пиріжок (або котлетку).
6. У миску всипав панірувальні сухарі і обвалюють у них зрази з двох сторін.
7. Підготовлені зрази обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії. Смачного!