Картопляні пиріжки з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Моя бабуся в дитинстві смажила мені ось такі пиріжки з картоплі, за них можна було віддати душу дияволу. Я спробую Вам відтворити те, що мені готувала моя бабуся.
Картопля треба відварити і потовкти в пюре. А поки картопля вариться, зробимо начинку. Для цього обсмажуємо фарш, цибуля, морква, заправляємо спеціями. Потім з'єднуємо тісто і начинку і смажимо на сковороді.
- Картопля - 12 штук
- Олія соняшникова - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 0, 5 штуки
- Панірувальні сухарі - 5 Ст. Ложок
- Свинячий фарш - 350 грам
- Яйця курячі - 1 штука
Для приготування картопляних пиріжків з м'ясом нам знадобиться картопля, свинячий фарш, курине яйце, ріпчаста цибуля, морква, панірувальні сухарі, борошно пшеничне, сіль, чорний мелений перець, олія соняшникова рафінована.
Свинячий фарш обсмажуємо на соняшниковій рафінованій олії, поки м'ясо не посвітлішає.
Додаємо до м'яса подрібнений ріпчаста цибуля, сіль, чорний мелений перець.
Моркву чистимо і нарізаємо дрібною соломкою або натираємо на крупній тертці. Додаємо моркву до м'яса.
Обсмажуємо м'ясо з овочами до готовності, перекладаємо в миску. М'ясний фарш для пиріжків готовий.
Картофель чистим, ріжемо на великі шматки, складаємо у велику каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, солимо її, варимо картоплю до повної готовності на повільному вогні.
З відвареної картоплі зливаємо воду, даємо п'ять хвилин злегка охолонути.
Забиваємо в картопля сире куряче яйце.
Розминаємо картопля з яйцем в однорідне щільне, але гладке пюре. Додаємо борошно, вимішуємо картопляне тісто. Воно повинно добре триматися на ложці, якщо її перевернути.
З картопляного тіста формуємо невеликі коржі.
Викладаємо на середину коржики фарш.
Закриваємо фарш картопляним тестом, формуючи зрази овальної форми. Обвалюють їх в панірувальних сухарях.
Обсмажуємо з двох сторін на соняшниковій рафінованій олії до отримання золотистої скоринки.
Подаємо в гарячому або теплому вигляді. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 12 картопляних пиріжків.