Картопляні котлети з фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Тут покажу, як приготувати картопляні котлети з фаршем в духовці для ситної вечері на всю сім'ю. Котлетки виходять дуже ніжними. А оскільки вони готуються в духовці, вони ще й не дуже жирні.
Подається це блюдо в гарячому вигляді. Відмінно його доповнює свіжа сметана.
Однак і в холодному вигляді котлетки досить смачні. Дуже раджу приготувати їх собі і своїм близьким на обід або вечерю. Смачно і ситно виходить!
- Фарш м'ясний - 200 грам (свинячий або яловичина + свинина)
- Картопля - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Для початку потрібно приготувати картоплю. Очистіть його, наріжте невеликими шматочками і відваріть в підсоленій воді до готовності. Потім розімніть його толкушкой, додайте одне яйце, борошно, сіль і перець за смаком. Все добре перемішайте.
М'ясний фарш викладіть в сковороду і трохи обсмажити на олії. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Надішліть його на сковороду до фаршу, обсмажте все до готовності.
З картопляної маси потрібно зробити коржі. Тісто прилипає до рук, тому руки можна посипати борошном або ж трохи cмочіть в воді. На коржі з картоплі викладіть по столовій ложці м'ясного фаршу, зліпите акуратні котлетки.
Форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть в неї котлетки. Розігрійте духовку до 190 градусів, Відведіть туди форму. Запікати котлетки потрібно близько 20 хвилин. Після перших 10 хвилин в духовці котлети потрібно акуратно перевернути лопаткою.