Деруни картопляні з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не мислить свого життя без м'яса, пропоную простий рецепт дерунів картопляних з фаршем - і гарнір, і котлета в одній страві! калорій - мільйон, але зрідка можна собі дозволити.
Звичайно, якщо ви прагнете позбутися зайвої ваги, то рецепт приготування дерунів картопляних з фаршем вам читати не варто. Але якщо кожен вечір вам потрібно нагодувати голодного чоловіка, який за їжу визнає тільки м'ясо, картоплю і хліб, то дізнатися, як приготувати деруни з фаршем ви повинні обов'язково!
Блюдо нескладне, ситне і смачне. Щоб деруни вийшли соковитими і добре просмаженими, використовуйте не яловичий фарш, а свинячо-яловичий або суміш курячого і свинячого. До речі, в картопляні деруни з фаршем можна додати обсмажені гриби, оливки, сир - словом, Усе, що на вашу думку поєднується з картоплею і м'ясом.
- Картопля - 1 кілограм
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 0, 3 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Картопля вимити і очистити.
Натерти на крупній тертці і залишити в сторону.
Через кілька хвилин злити сік, що утворився, додати сіль, перець, борошно, вбити яйця і ретельно перемішати.
Цибулю дрібно нарізати.
Додати в фарш. Посолити, поперчити і добре перемішати.
Розігріти сковороду з маслом.
Викласти ложкою трохи картопляної маси, на неї фарш і знову картопля. Обсмажувати з двох сторін на середньому вогні до рум'яного кольору.
Скласти деруни в сковороду або жароміцних форму, закрити кришкою (фольгою) і довести до готовності на повільному вогні на плиті або в духовці. Подавати гарячими з сметаною.