Картопляні пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт дуже оригінального і при цьому простого страви з картопляного тіста з начинкою з курячого м'яса з рисом і смаженою цибулею.
З картопляним тестом зручно і приємно працювати. Пельмені з такого тесту мають легкою ноткою картопляного смаку. А начинка з курячого м'яса з цибулею і рисом додає ситість і свій неповторний смак. До речі, м'ясо можна брати будь-який. З приготуванням таких пельменів у вас не буде ніяких проблем. Все швидко, просто і результат радує.
- Картопля - 350 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Курка відварна - 300 грам
- Рис відварний - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Олія соняшникова рафінована - 40 мілілітрів (для смаження)
Картопля очистіть, помийте, залийте водою і варіть до готовності. Після воду злийте і приготуйте пюре.
Додайте яйце і сіль за смаком.
Всипте борошно і перемішайте.
З картопляного пюре, яйця і борошна замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
Приготуйте начинку для пельменів. Відварну курку подрібніть будь-яким способом. Додайте варений рис.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте, дрібно наріжте і підсмажте в олії.
Додайте смажену цибулю в начинку.
Посоліть начинку за смаком і перемішайте.
Тісто розкачати в пласт товщиною 2-3 мм. Будь виїмкою зробіть гуртки діаметром 7-8 см.
У кожен гурток викладіть начинку.
Зліпити пельмені.
Підсмажте пельмені в сковороді з соняшниковою олією з обох боків до золотистого кольору.
Готові пельмені викладіть на тарілку.
Картопляні пельмені готові. Подавайте з кетчупом, сметаною.