Картопляні куточки з сиром і зеленою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Зрази люблять все, але зробити їх без підготовки складно, у багатьох розлазиться тісто. Можна зробити улюблені зрази, але іншої форми. Розповім, як приготувати картопляні куточки з сиром і зеленою цибулею.
Замість зеленої цибулі та сиру можна використовувати іншу начинку, наприклад, бекон, м'ясо, петрушку, кріп. Такі трикутники варто подавати гарячими. Можна відправити їх в морозильну камеру на зберігання, потім обсмажити при необхідності, як звичайні зрази.
- Картопля - 2 штуки (великий)
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3/4 склянки
- Крохмаль - 1/4 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сир твердий - 200 грам
- Зелена цибуля - 4-6 штук
1. Очистіть картопля, вимийте його і наріжте шматочками. Викладіть картоплю в каструлю, додайте трохи солі і залийте водою, відваріть картоплю до готовності.
2. Коли картопля буде готовий, повністю злийте воду.
3. Розімніть картоплю в пюре, додайте вершкове і оливкове масло, 2 столові ложки тертого сиру, за смаком - сіль і перець, якщо потрібно.
4. Змішайте борошно і крохмаль, розпушувач. Додайте сухі інгредієнти до картоплі і перемішайте гарненько.
5. Посипте стіл борошном, сформуйте з тіста кулю і викладіть його на стіл. За допомогою шпателя розкачайте тісто в пласт. Розділіть його умовно на 2 частини і верхню посипте подрібненою цибулею і тертим сиром.
6. Акуратно складіть нижню половинку на верхню з начинкою.
7. Обережно розкачайте тісто в прямокутник, при необхідності посипте його борошном.
8. Розділіть тісто на прямокутники і кожен ще по діагоналі на 2 частини. Всього вийде 8 куточків.
9. Розігрійте будь-яку рослинну олію в сковороді, викладіть картопляні куточки.
10. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки з усіх боків. Подавайте куточки гарячими, можна зі сметаною.