Рецепт Сирні куточки фото

Сирні куточки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На полуденок
Випічка

Ніжні куточки з сиром і яблуками, відмінно підходять до вина і пива.

Дріжджове тісто: просіяти борошно в чашку і ретельно перемішати з дріжджами. Додати інші інгредієнти для тіста і за допомогою ручного міксера перемішати протягом 2-3 хвилин на низькій швидкості, потім на високій швидкості протягом 5 хвилин до утворення однорідної гладкого тіста. Тісто накрити і залишити в теплому місці, поки воно помітно не збільшиться.

Одночасно прогріти духовку, змастити деко олією (40 х 30 см). Тісто злегка посипати борошном, вийняти з чашки, ще раз вимісити на посипаний борошном поверхні і розкачати на деку.

Начинка: очистити яблука, видалити кісточки, порізати тонкими кільцями і розподілити по тесту на деку. Порізати блакитний сир з цвіллю і козячий сир скибочками, розподілити поверх яблук. Посипати сиром Емменталь і перцем. Залишити пиріг на расстойку, поки обсяг тесту помітно не збільшитися. Поставити деко в духовку на середній рівень.

Верхній жар / нижній жар: приблизно 200 ° C (попередній нагрів)

Гаряче повітря: приблизно 180 ° C (попередній нагрів)

Час випічки: приблизно 30 хвилин

Випічку після приготування порізати. На трикутники, подавати в теплому або холодному вигляді до вина або пива.


  • Пшеничне борошно - 250 грам
  • Сухі дріжджі Dr.Oetker - 7 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Тепла вода - 150 мілілітрів
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Тертий сир Емменталь- 200 грам(100 грам для тіста, 100 грам для начинки)
  • Яблука - 500 грам
  • Сир з блакитною цвіллю - 125 грам
  • Козиний сир - 100 грам
  • Мелений чорний перець - 1 За смаком
Дріжджове тісто: просіяти борошно в чашку і ретельно перемішати з дріжджами. Додати інші інгредієнти для тіста і за допомогою ручного міксера перемішати протягом 2-3 хвилин на низькій швидкості, потім на високій швидкості протягом 5 хвилин до утворення однорідної гладкого тіста. Тісто накрити і залишити в теплому місці, поки воно помітно не збільшиться.

Одночасно прогріти духовку, змастити деко олією (40 х 30 см). Тісто злегка посипати борошном, вийняти з чашки, ще раз вимісити на посипаний борошном поверхні і розкачати на деку.

Начинка: очистити яблука, видалити кісточки, порізати тонкими кільцями і розподілити по тесту на деку. Порізати блакитний сир з цвіллю і козячий сир скибочками, розподілити поверх яблук. Посипати сиром Емменталь і перцем. Залишити пиріг на расстойку, поки обсяг тесту помітно не збільшитися. Поставити деко в духовку на середній рівень.

Верхній жар / нижній жар: приблизно 200 ° C (попередній нагрів)

Гаряче повітря: приблизно 180 ° C (попередній нагрів)

Час випічки: приблизно 30 хвилин

Випічку після приготування порізати. На трикутники, подавати в теплому або холодному вигляді до вина або пива.

Схожі рецепти