Картопляні коржі з зеленою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні коржі з зеленою цибулею відмінно доповнять основні блюда, їх можна сміливо використовувати замість хліба, або подавати як самостійне блюдо зі сметаною, соусами, паштет. Пригощайтеся!
Картопля хороший в будь-якому вигляді, а якщо додати свіжий зелений лук, це блюдо приречений на успіх! Так вийшло і з цими коржами. Зелень вибирайте на свій смак, як і спеції, сухі трави. Коржі полюблять всі, починаючи від діточок, закінчуючи дорослими.
- Борошно - 250-270 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сир твердий - 200 грам
- Крохмаль - 1/4 склянки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Зваріть очищену картоплю і наріжте.
2. Додайте вершкове, оливкова олія, приправте сіллю за смаком. Використовуючи толкушку, розімніть картоплю, потім трохи тертого сиру, грам 50.
3. З'єднайте борошно і розпушувач в мисці, просійте суху суміш в картопляне пюре. Замісити тісто.
4. Розкачайте тісто в формі прямокутника, присипте крохмалем, щоб тісто не прилипало. Зверху на одну половину тіста викладіть начинку з залишився сиру і нарізаної зеленої цибулі.
5. Накрийте начинку другою половинкою тесту і знову розкачайте за допомогою качалки.
6. Розріжте коржі на чотири частини, а потім кожен квадратик на трикутнички.
7. Розігрійте трохи масла на сковороді і обсмажте коржі з обох сторін до золотистої скоринки.
8. Картопляні коржі подавайте до столу теплими. Смачного!