Рецепт Картопляні галушки зі шпинатом фото

Картопляні галушки зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Шпинат
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування картопляних галушок зі шпинатом. Ця страва виглядає як альтернатива вареної картоплі або пюре. Основними інгредієнтами страви є картопля, борошно і шпинат.

Кількість порцій: 4
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Картопля - 400 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 1 штука
  • Шпинат - 150 грам
картопляні галушки зі шпинатом - фото крок 1
1. В першу чергу промиваємо картопля, потім його очищаємо і досить великими шматочками нарізаємо. Ставимо варитися в каструлі, воду трохи треба підсолити.
картопляні галушки зі шпинатом - фото крок 2
2. Тепер з звареного в підсоленій воді картоплі ми робимо пюре. У пюре розбиваємо яйце, додаємо борошно і шпинат. Все добре перемішуємо, у нас повинна вийти однорідна маса. При використанні свіжого шпинату, його необхідно побланшіровать хвилини одну-дві в киплячій воді, після чого дрібно нарізати. Заморожений шпинат треба просто вийняти з морозилки і розморозити.
картопляні галушки зі шпинатом - фото крок 3
3. З приготовленої маси формуємо кульки, розміром приблизно з волоський горіх.
картопляні галушки зі шпинатом - фото крок 4
4. У каструлю з киплячою підсоленою водою невеликими порціями опускаємо кульки. Варимо до тих пір, поки кульки не спливуть. Так само такі кульки дуже добре приготувати у фритюрі, так вони вийдуть вкриті хрусткою золотистою скоринкою.
картопляні галушки зі шпинатом - фото крок 5
5. При подачі такої страви добре буде додати вершкового або томатного соусу, або сметани.

Схожі рецепти