Картопляні галушки зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картопляних галушок зі шпинатом. Ця страва виглядає як альтернатива вареної картоплі або пюре. Основними інгредієнтами страви є картопля, борошно і шпинат.
Кількість порцій: 4
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Картопля - 400 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 1 штука
- Шпинат - 150 грам
1. В першу чергу промиваємо картопля, потім його очищаємо і досить великими шматочками нарізаємо. Ставимо варитися в каструлі, воду трохи треба підсолити.
2. Тепер з звареного в підсоленій воді картоплі ми робимо пюре. У пюре розбиваємо яйце, додаємо борошно і шпинат. Все добре перемішуємо, у нас повинна вийти однорідна маса. При використанні свіжого шпинату, його необхідно побланшіровать хвилини одну-дві в киплячій воді, після чого дрібно нарізати. Заморожений шпинат треба просто вийняти з морозилки і розморозити.
3. З приготовленої маси формуємо кульки, розміром приблизно з волоський горіх.
4. У каструлю з киплячою підсоленою водою невеликими порціями опускаємо кульки. Варимо до тих пір, поки кульки не спливуть. Так само такі кульки дуже добре приготувати у фритюрі, так вони вийдуть вкриті хрусткою золотистою скоринкою.
5. При подачі такої страви добре буде додати вершкового або томатного соусу, або сметани.