Картопляні галушки пісні
(покроковий рецепт з фото)
Картопля вважають другим хлібом, тому найпоширеніший гарнір - це саме картопля. Ділюся рецептом, як приготувати картопляні галушки пісні - смачна страва на кожен день!
Галушки виходять дуже смачними і ситними. Їх можна подавати як гарнір або самостійне блюдо, а також купе з різними соусами власного приготування (томатний, вершковий, сирний) або добавок (гриби, м'ясо, сир або підсмажене сало). Готується просто і швидко, записуємо рецепт!
- Картопля - 10 штук
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль, перець, приправи - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Лимонний сік - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець горошком - 3 штуки
1. Картоплю очищаємо, моєму і розрізаємо вздовж на дві частини.
2. Цибулину очищаємо і натираємо на дрібній тертці, після чого те ж саме робимо і з картоплею. Для натирання можна скористатися комбайном. Картопляно-цибульну суміш перекладаємо в складену в декілька шарів марлю і віджимають. Отриману рідину не викидаємо, а залишаємо на деякий час, після чого осів на дно крохмаль збираємо і додаємо до картопляної маси.
3. Солимо і перчимо, додаємо дрібку мускатного горіха, перемішуємо. Якщо картопляна маса втрачає колір, додаємо столову ложку лимонного соку, скачуємо кульки.
4. У каструлю наливаємо воду, відправляємо її на вогонь, додаємо перець горошком і лавровий лист. У киплячу воду акуратно опускаємо картопляні кульки, варимо близько півгодини.
5. Готові картопляні галушки подаємо відразу або підсмажуємо на сковороді. Смачного!