Галушки картопляні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набридли банальні каші і пюре на гарнір, цей рецепт допоможе урізноманітнити меню. Внесе нові або просто давно забуті нотки. Готується блюдо легко і просто.
Я трохи ускладнила класичний рецепт галушок картопляних. Все це можна робити набагато простіше, але смак страви буде вже зовсім інший. Галушки за цим рецептом можна і варити і смажити. Подавати їх можна і як самостійне блюдо з будь-яким соусом і як гарнір до м'яса. Пропоную свій варіант, як приготувати галушки картопляні. А ви вже самі вирішуйте - що зменшити, а що додати
- Картопля - 500 грам
- Яйця - 1 штука
- Сир - 50-75 грам
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія для смаження - 100 мілілітрів
Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Ми залишаємо остуджувати.
Остиглий картопля і сир натираємо на крупній тертці. Солимо.
Додаємо яйце і перемішуємо.
Всипаємо борошно і замішуємо тісто для галушок.
За допомогою двох, змочених у воді ложок, формуємо галушки і обсмажуємо їх на розігрітій олії до золотистого кольору. Смажимо на середньому вогні.