Картопляні деруни з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Деруни - це національне білоруське блюдо. Його часто можна побачити на наших столах, оскільки робиться воно просто і продукти для нього використовуються самі звичайні і доступні. Пропоную рецепт!
Приємно, коли в такі рецепти додаються нові смакові нотки. Цілком звичайні страви стають по-святковому красивими і оригінальними. Пропоную дізнатися, як приготувати картопляні деруни з беконом. Це ситне блюдо вгамує ваш голод надовго, особливо якщо подати його з салатом.
- Картопля - 3 штуки
- Яйце - 3 штуки
- Ріпчасту цибулю червоний - 1 штука
- Чебрець свіжий - 2 штуки
- Бекон смужками - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Картопля помийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Відіжміть його від води і змішайте з перцем, сіллю і одним яйцем.
Додайте до картопляної суміші борошно. Добре перемішайте.
Розігрійте рослинне масло в сковороді. Столовою ложкою викладайте коржиками картопля, смажте з обох сторін. Потім промокніть зайве масло паперовим рушником.
Розбийте яйця в поліетиленові пакетики, відваріть їх в такому вигляді в киплячій воді протягом трьох хвилин.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте його у великій кількості масла до золотистого кольору. Видаліть зайве масло паперовим рушником.
Бекон обсмажте на сухій сковороді. Також видаліть за допомогою паперових рушників зайвий жир.
Подавайте блюдо, уклавши на деруни яйце, бекон і цибулю. Прикрасьте їх гілочками чебрецю. Приємною дегустації!