Рецепт Картопляні «бомбочки» в духовці фото

Картопляні «бомбочки» в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Молочні продукти, Картопля, Сир, Шинка
ПП рецепти
На обід, На природу, На сніданок
Випічка, Пиріжки

Картопляні "бомбочки" в духовці - ідеальне блюдо для «шведського столу», аперитив, вечірок і просто як самостійну страву. Розповім і покажу, як їх приготувати, а ви спробуйте, це смачно.

Для начинки можна взяти сир моцарелла, сир копчений, голландський або швейцарський. Варіанти начинок: помідори або томатний соус + сир або злегка обсмажені цукіні з ріпчастою цибулею. Такі пиріжки можна обсмажити в маслі на сковороді, в паніровці або без неї, але хрусткими вони виходять тільки в духовці.

  • Картопля - 400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сир твердий - 3 Ст. Ложки (тертий, в тісто)
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Шинка варена - 150 грам (для начинки)
  • Сир - 150 грам (будь-який, для начинки)
  • Мускатний горіх мелений - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
картопляні
1. Картопля почистіть, промийте та відваріть до готовності. Розімніть картопля, додайте яйце.
картопляні
2. Додайте сир, натертий на дрібній тертці.
картопляні
3. Покладіть розпушувач, чорний перець, щіпку солі і трохи мускатного горіха. Пюре перемішайте і в останню чергу додайте просіяне борошно. Замісити тісто, який мав би приставати до рук.
картопляні
4. Злегка присипте робочу поверхню борошном і розкачайте качалкою картопляне тісто в пласт товщиною 5 мм.
картопляні
5. Круглої виїмкою виріжте гуртки.
картопляні
6. Сир і шинку наріжте невеликими кубиками.
картопляні
7. На половину гуртків тесту покладіть по кілька кубиків шинки і сиру. Залишилися кружками тесту накрийте начинку і защепіте краю.
картопляні
8. Покладіть пиріжки на деко, змащений маслом, і випікайте протягом 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
картопляні
9. Подайте картопляні «бомбочки» гарячими. Смачного!

Схожі рецепти