Картопляні «бомбочки» в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні "бомбочки" в духовці - ідеальне блюдо для «шведського столу», аперитив, вечірок і просто як самостійну страву. Розповім і покажу, як їх приготувати, а ви спробуйте, це смачно.
Для начинки можна взяти сир моцарелла, сир копчений, голландський або швейцарський. Варіанти начинок: помідори або томатний соус + сир або злегка обсмажені цукіні з ріпчастою цибулею. Такі пиріжки можна обсмажити в маслі на сковороді, в паніровці або без неї, але хрусткими вони виходять тільки в духовці.
- Картопля - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 3 Ст. Ложки (тертий, в тісто)
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Шинка варена - 150 грам (для начинки)
- Сир - 150 грам (будь-який, для начинки)
- Мускатний горіх мелений - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Картопля почистіть, промийте та відваріть до готовності. Розімніть картопля, додайте яйце.
2. Додайте сир, натертий на дрібній тертці.
3. Покладіть розпушувач, чорний перець, щіпку солі і трохи мускатного горіха. Пюре перемішайте і в останню чергу додайте просіяне борошно. Замісити тісто, який мав би приставати до рук.
4. Злегка присипте робочу поверхню борошном і розкачайте качалкою картопляне тісто в пласт товщиною 5 мм.
5. Круглої виїмкою виріжте гуртки.
6. Сир і шинку наріжте невеликими кубиками.
7. На половину гуртків тесту покладіть по кілька кубиків шинки і сиру. Залишилися кружками тесту накрийте начинку і защепіте краю.
8. Покладіть пиріжки на деко, змащений маслом, і випікайте протягом 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Подайте картопляні «бомбочки» гарячими. Смачного!