Курячі бомбочки
(покроковий рецепт з фото)
Представляю Вам рецепт курячих бомб, як завжди - простий і смачний! Таке блюдо без всякого сумніву прикрасить будь-який святковий стіл. До того ж, курку готувати просто.
Куряче філе треба відбити, приправить. Гриби з цибулею чистимо, ріжемо, обсмажуємо на маслі. Сир тремо і змішуємо з грибами та цибулею. Формуємо бомбочки, начинивши куряче філе приготованою сумішшю, загортаємо і запікаємо в духовці.
- Куряче філе - 500 грам
- Гриби - 300 грам
- Сир - 70 грам
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Потрібно грам 500 курячої грудки (біле м'ясо), 300 грам улюблених, або як в моєму випадку - будь було, грибів, цибулина, грам 50 вершків, жменька тертого сиру і рулончик харчової фольги.
У зв'язку з тим, що бомбочки я вирішила робити рано вранці, я відбила курячі грудки з вечора. Злегка посипала меленим перцем, покласти stopkoy, прикрила плівкою і залишила до ранку в холодильнику.
Між іншим, з ранку потрібно було порізати дрібно цибулю, власне, що я і зробила.
Вранці, насамперед, чистимо і ріжемо досить дрібно цибулю. Ставимо його на дуже невеликий вогонь і ложку соняшникової про масла - пасеровану.
Поки пасерують цибулю, ми промиваємо і дрібненько кришимо гриби. У найближчому магазині були печериці, в лісі вже лежить сніг, так, що доводиться вважати улюбленими грибами саме те, що є в магазині.
Коли цибулька став прозорим, додаємо до нього гриби. Солимо. Тепер, помішуючи, чекаємо, коли з сковороди випарується вся волога, яку щедро віддали гриби. Волога википіла, ми вимикаємо вогонь і додаємо вершки, і якщо вони не жирні, як у мене, то і трохи вершкового масла. Ми залишаємо грибки остигати. Трьом на крупній тертці сир. Коли гриби стануть теплими, а не гарячими - додаємо і перемішуємо. Це і буде нашою начинкою.
Відриваємо фольгу. Змащуємо її олією і кладемо нашу відбиту курячу грудинку . Розправляємо, слідувати, щоб не виявилося присвятив-дірок. Викладаємо по центру одну-дві ложки начинки і загортаємо зверху курочкою.
Ставимо бомбочки в духовку розігріту до 180 градусів на 30 хвилин, а потім ще на 5-7 хвилин розкривши фольгу зверху, що б вийшла коричнева верхівка у бомбочки.
От і все. Їсти гарячої. Можна без гарніру, але prenepremenneyshe з soleniyami або salatami.