Пиріжки «бомбочки» без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки "бомбочки" - це хрустке тісто в ідеальному поєднанні з помідорами і сиром. Дуже смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Просте, ситне і швидке блюдо для ваших домочадців.
Багато хто не знає, як приготувати пиріжки "бомбочки" без дріжджів. Сюди можна класти будь-яку начинку. Помідор і сир - це класика, обов'язково пробуйте готувати саме з цією начинкою. Не хвилюйтесь, що пиріжки можуть бути всередині мокрими, вони добре прожарюються.
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Вода (окріп) - 1 Склянка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Помідори - 5-6 штук
- Сир - 150-200 грам
- Зелень - 1 пучок
1. До окропу додайте сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте до розчинення.
2. Потім додайте просіяне борошно і добре перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
3. Перекладіть тісто на присипаний борошном стіл і місите руками, щоб воно стало м'яким і еластичним. Потім на півгодини перекладіть його в миску і накрийте рушником.
4. Помідори наріжте кільцями.
5. Сир натріть на дрібну тертку, а кріп подрібніть ножем. Трохи посоліть і перемішайте.
6. Тісто розділи 2 частини і розкачайте 2 тонких пласта. На одну частину тіста викладіть помідори на відстані 3 см один від одного. Зверху покладіть сир із зеленню. Накрийте другою частиною тіста.
7. Склянкою видавити пиріжки, накриваючи начинку куполом з другої частини тесту, як на фото.
8. Смажити бомбочки потрібно у великій кількості масла з обох боків до золотистого кольору.
9. Смачного!