Картопляне рагу з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Чудове блюдо родом з Уралу. У страві присутні відразу кілька видів м'яса. Як м'ясо птиці можна взяти качку або індичку. М'ясо яловичини можна замінити на дичину або свинину.
Овочі та м'ясо треба почистити, помити, нарізати і обсмажити. Потім слід загасити рагу в вершках під кришкою на маленькому вогні. Таке рагу підійде не тільки в будні, але і на святковий стіл.
- Картопля - 4 штуки
- Яловичина (вирізка без пліви і кісток) - 300 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Печериці - 10 штук
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
Картопля очищаємо і нарізаємо тонко пластинами.
Печериці нарізати довільно. Можна взяти заморожені.
Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями тонко.
Дуже гострим ножем наріжте м'ясо яловичини і курки на слайси. М'ясо повинно бути без пліви, кісток, хрящів, рік.
На рослинному маслі обсмажте м'ясо з усіх боків. У самому кінці приготування посоліть і поперчіть.
Додайте цибулю. Обсмажте його з м'ясом.
Додайте гриби і ще 3 хвилини смажте.
Картопля обсушити серветками.
На іншій сковороді обсмажити картопля з усіх боків до готовності. Сковороду в процесі смаження накрити кришкою.
До картоплі додайте готове м'ясо і вершки. Перемішайте. Посоліть блюдо і поперчіть. Перемішайте. Гасіть блюдо під кришкою 4 хвилини. Вимикайте.
Подайте до столу зі сметаною або соусом томатним.