Картопляне пюре з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і оригінальне пюре без грудочок зробити нескладно. Важливо дотримуватися простого рецепту, як приготувати картопляне пюре з сиром, і тоді ви подасте на стіл ідеальний і універсальний гарнір.
Картопляне пюре - це найпопулярніший гарнір на столі, який відмінно поєднується з рибними, м'ясними або овочевими стравами. Його готують як на святковий стіл, так і в звичайний день. Є десятки способів його приготування: з маслом, із зеленню, з молоком, з додаванням інших овочів, наприклад, селера або горошок. Блюдо подається обов'язково гарячим.
- Картопля - 1 кілограм
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сир - 150-200 грам
- Селера - За смаком
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
1. Процес приготування до неподобства простий: чищу картоплю, мою в холодній воді і розрізаю на половинки (якщо картопля великий, то ще дрібніше), перекладаю його в каструлю і заливаю водою.
2. Каструлю з картоплею відправляю на вогонь і доводжу до кипіння, прибираю пінку, а після закипання, зменшуємо вогонь і солю. Готую картоплю 20-25 хвилин, після цього в чашу зливаю воду, а решту виливаю, вона не потрібна.
3. Перетворюю шматочки картоплі в пюре, обов'язково додаю тепле молоко (якщо молоко холодну, пюре набуває сірого відтінку) і залишену воду.
4. Перемішую приготоване пюре. Якщо потрібно, за смаком додаю сіль.
5. Звичайні тарілки для супу (бруківка) змащую олією.
6. У тарілки ложкою викладаю картопляне пюре, трохи утрамбовують його і рівномірно розподіляю.
7. Сир беру будь і подрібнюю його на крупній тертці, потім посипаю зверху картоплі.
8. Форми відправляю в мікрохвильову піч і готую до розплавлення (1-3 хвилини, в залежності від потужності). Можна розплавити сир і в духовці.
9. Готове пюре з сиром прикрашаю гілочками селери і подаю до столу гарячим. Смачного!