Картопляне пюре з вершковим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре саме по собі є відмінним гарніром, який подобається і дорослим і дітям. Але можна зробити його ще смачніше і ароматні.
Здавалося б, що це блюдо можна вдосконалити. Але немає нічого неможливого! приступаємо. Відваріть картоплю до готовності і потовчіть. Додайте вершковий сир, сіль, перець і вершкове масло і збийте, поступово додаючи тепле молоко. Пюре викладіть у форму для запікання, посипте тертим сиром і запечіть в духовці до рум'яної скоринки. Готову страву посипати зеленою цибулею, збризніть маслом і подайте на стіл. Смачного!
- Картопля - 500 грам
- Сир вершковий - 50 грам
- Сир твердий - 20 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Картопля очистіть і відваріть до готовності.
Потім злийте воду і потовчіть.
Додайте вершковий сир, сіль, перець і вершкове масло.
Збийте пюре за допомогою міксера, поступово додаючи тепле молоко.
Потім викладіть пюре в форму для запікання, посипте тертим сиром і запечіть в духовці при 180 градусах до рум'яної скоринки. Готову страву посипати зеленою цибулею, збризніть маслом і подайте на стіл.