Картопляна запіканка з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Коли ви хочете по-швидкому зробити сніданок, обід або вечерю… Коли до вас нагрянули раптово, без попередження, старі друзі… потрібен рецепт, як приготувати картопляну запіканку з яйцем.
Приготувати таку запіканку простіше простого. Маючи в будинку трохи картоплі і яєць, ви можете зробити відмінне блюдо і навіть пригостити ним своїх старих знайомих. Інгредієнтів тут мінімум. Якщо немає вершків, їх цілком замінить сметана або майонез, розбавлені з водою. Буде не гірше!
- Картопля - 6 штук
- Яйця - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир - 200 грам
- Вершки - 300 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
Картоплю чистимо і нарізаємо на кружечки. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо картоплю з цибулею на сковороді з додаванням рослинної олії так, щоб не було скоринки і збереглася форма картоплі.
Обсмажену картоплю перекладаємо у жароміцних ємність, підклавши пергаментний папір. Трьом на тертці сир і посипаємо їм картоплю.
Обережно розбиваємо яйця, визначивши для них місце в чотирьох кутах. Якщо ви робите запіканку на більшу кількість персон, пропорційно збільшуємо порції. Виливаємо вершки в ємність. Досипаємо в них сіль і перець. Зливаємо вершки в картоплю з яйцями, заповнивши ємність.
Ставимо страву запікати в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Залежить від того, наскільки ви хочете, щоб підсмажилися яйця. Витягуємо по готовності. Все відмінно запеклось. Подавайте з овочами і рибними консервами. Смачного!