Рецепт Картопляна запіканка з яйцем фото

Картопляна запіканка з яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Запіканка

Коли ви хочете по-швидкому зробити сніданок, обід або вечерю… Коли до вас нагрянули раптово, без попередження, старі друзі… потрібен рецепт, як приготувати картопляну запіканку з яйцем.

Приготувати таку запіканку простіше простого. Маючи в будинку трохи картоплі і яєць, ви можете зробити відмінне блюдо і навіть пригостити ним своїх старих знайомих. Інгредієнтів тут мінімум. Якщо немає вершків, їх цілком замінить сметана або майонез, розбавлені з водою. Буде не гірше!

  • Картопля - 6 штук
  • Яйця - 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Вершки - 300 грам
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
картопляна запіканка з яйцем - фото крок 1
Картоплю чистимо і нарізаємо на кружечки. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо картоплю з цибулею на сковороді з додаванням рослинної олії так, щоб не було скоринки і збереглася форма картоплі.
картопляна запіканка з яйцем - фото крок 2
Обсмажену картоплю перекладаємо у жароміцних ємність, підклавши пергаментний папір. Трьом на тертці сир і посипаємо їм картоплю.
картопляна запіканка з яйцем - фото крок 3
Обережно розбиваємо яйця, визначивши для них місце в чотирьох кутах. Якщо ви робите запіканку на більшу кількість персон, пропорційно збільшуємо порції. Виливаємо вершки в ємність. Досипаємо в них сіль і перець. Зливаємо вершки в картоплю з яйцями, заповнивши ємність.
картопляна запіканка з яйцем - фото крок 4
Ставимо страву запікати в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Залежить від того, наскільки ви хочете, щоб підсмажилися яйця. Витягуємо по готовності. Все відмінно запеклось. Подавайте з овочами і рибними консервами. Смачного!

Схожі рецепти