Картопляна запіканка з маринованими грибами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати своїх близьких чудовим вечерею? Приготуйте просту запіканку з картоплі, лука і маринованих грибочків. Блюдо виходить дуже ситним, ароматним і смачним!
До вашої уваги - простий рецепт, який підкаже, як приготувати картопляну запіканку з маринованими грибами. Гриби можна використовувати абсолютно будь-які, які знайдете. Вершки можна замінити не жирний йогуртом або сметаною. Готова запіканка подається до столу гарячою, хоча і холодна дуже смачна
- Картопля - 0, 7 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Печериці мариновані - 400 грам
- Вершки - 250 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Відваріть картоплю в мундирах до готовності. Очистіть і наріжте тонкими кружечками.
Ріпчасту цибулю очищуємо і обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості.
Змастіть форму для запікання олією. Викладіть шар картоплі. Посоліть і поперчіть за смаком. Зверху розташуйте обсмажену цибулю та мариновані гриби. Залийте все вершками.
Зверху розмістіть ще один шар картоплі. Натріть на тертці сир і присипте верхівку запіканки. Готуйте страву в духовці 40 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!