Картопляна запіканка з часником
(покроковий рецепт з фото)
Признайтесь, ви мрієте про смачну, апетитну запеканочку, з яскравим і чудовим часниковим ароматом? Пропоную, Не баріться і приготувати її негайно! Трохи більше години і вона у вас на столі!
Приготуємо картопляну запіканку з часником в домашніх умовах. Запіканка складається з двох рівноцінних шарів - картопляного і печінкового. Запікається в духовці, приблизно 50 хвилин. Після приготування, не поспішайте витягати її з форми, нехай постоїть 10-15 хвилин. Хай щастить!
- Картопля - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Печінка куряча - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Спеції - 1 За смаком
Відваріть картоплю до готовності. Додайте вершкове масло і молоко, приготуйте пюре.
Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї картоплю. Розрівняйте його по всій поверхні.
Моркву і цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до м'якості.
Курячу печінку і обсмажені овочі пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце і спеції. Перемішуємо і збиваємо до пишної маси.
Вливаємо печінкову масу на картопляне пюре. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку на 50 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!