Картопля зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і, визнати, всіма не раз випробуване блюдо - картопля зі свининою - все ж як готувався, так і готується. Смачно, ситно і легко! А я ще й гарбуз додала!
Рецепт приготування картоплі зі свининою вам обов'язково сподобається! Ну от не може не подобатися блюдо, яке давно вже в наших сім'ях стало класикою! правда, якщо ви не любите гарбуз, можна її не додавати. Просто особисто я вважаю, що навіть кулінарну класику іноді треба "розбавляти", тому і додаю іноді всякі овочі для багатства смаку!
- Картопля - 800 грам
- Гарбуз - 200 грам
- Цибуля - 200 грам
- Свинячі стейки - 3 штуки (дивіться за кількістю передбачуваних порцій)
- Спеції - За смаком
- Соєвий соус - 0.5 склянки
1. Спочатку очистимо, помиємо і наріжемо шматочками овочі. Гарбуз і цибулю відразу (без спецій) помістимо на деко і відправимо запікатися на 20 хвилин при 180 градусах в духовці. Можна хіба що трохи скропити їх маслом.
2. Через зазначений час на деко можна додавати вже і картоплю, і спеції. Перемішаємо, щоб овочі рівномірно прожарювати і не пригорали, і продовжуємо запікати при тій же температурі.
3. М'ясо помиємо, обсушити і рясно натерти улюбленими спеціями. Складаємо стейки один на одного, заливаємо їх соєвим соусом. Нехай постоять хоча б півгодини, а краще - годину і більше. Зазвичай я м'ясо починаю маринувати перед приготуванням овочів. Готове м'ясо викладаємо поверх овочів, коли картопля і гарбуз вже будуть м'якими. Поливаємо зверху залишками маринаду. Запікаємо все до готовності м'яса!
4. Стейки краще в процесі кілька разів перевернути. Коли при уколі з м'яса буде виділятися прозорий сік без крові - можна блюдо діставати і подавати!