Картопля зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний соковитий свинячий стейк, запечений в спеціях з картоплею в духовці - це не страва, а мрія! просто, але шалено смачно, дивіться, як приготувати картоплю зі свининою в духовці.
Запечена картопля, як на мене, навіть смачніше, ніж смажена або відварна. А з м'ясом - тим більше! Для приготування картоплі зі свининою в духовці пропоную взяти пару-трійку хороших шматків свинини, стейків, картоплі жовтої і спецій до м'яса. Особливо добре до картоплі і м'яса підходить орегано. Лимон додасть пікантності як м'яса, так і картоплі.
- Свинячий стейк - 4 штуки
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Спеції - За смаком
М'ясо промийте та висушіть паперовим рушником, посоліть з усіх боків. Натріть чорним меленим перцем, а також орегано, паприкою і вашими будь-якими спеціями до м'яса (по бажанню).
Часник порізати тонкими часточками. Зробіть ножем надрізи в м'ясі, вставте туди часник.
Цибуля поріжте кільцями або півкільцями. Деко або форму для запікання змастіть маслом, викладіть на нього рівномірно цибулю.
Поверх цибулі покладіть м'ясо, можете трохи цибулі і зверху покласти.
Поріжте лимон кружальцями, викладіть його на м'ясо.
Картоплю порізати четвертинками, приправити сіллю, поперчіть, також можете орегано додати. Рівномірно розмістіть серед м'яса. Налийте трохи води. До речі, картоплю можете скропити лимонним соком.
Випікайте хвилин 40-50 при 180 градусах.
Випікайте хвилин 40-50 при 180 градусах.
Готову картоплю зі свининою в духовці можете подавати з зеленню або овочами.
Запечена лимончик може бути як прикраса. Смачного!