Рецепт Картопля зі сметаною в духовці фото

Картопля зі сметаною в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарніри

Пропоную вам простий рецепт картоплі зі сметаною в духовці. Ситний і смачний гарнір до м'яса або риби в рекордно швидкий термін! страва - класика кулінарії, з якої впораються і новачки. Спробуйте!

Рецепт приготування картоплі зі сметаною в духовці сподобається всім любителям простих у приготуванні страв, в яких немає нічого зайвого. Тут як раз і отримаємо виключно м'яку картопельку з вершковими нотками, яка відмінно буде поєднуватися з будь-якими підливами, соусами і закусками.

Як приготувати картоплю зі сметаною в духовці:

1. Для початку картоплю миємо й чистимо. Нарізаємо кружальцями до 2 см в діаметрі, не товще.

2. Ставимо на вогонь підсолену воду, і відварити картоплю до готовності.

3. Тим часом в окремому посуді змішаємо сметану, молоко, борошно, сіль і перець. Сир тремо на тертці.

4. На деко для запікання виливаємо рослинне масло, - щоб картопля не пригоріла. Коли картопля відварити, викладаємо його на деко.

5. Поверх картоплі виливаємо наш вершковий соус, і посипаємо тертим сиром. Відправляємо в розпечену духовку на 20 хвилин.

Готово! Така картопля дійсно має дуже ніжним смаком, тому раджу все ж подавати її з яким-небудь гострим салатом, стравами з м'яса і риби з яскраво вираженим смаком. Сподіваюся, вам сподобається такий гарнір, смачного!


  • Картопля - 800 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Борошно - 30 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Рецепт приготування картоплі зі сметаною в духовці сподобається всім любителям простих у приготуванні страв, в яких немає нічого зайвого. Тут як раз і отримаємо виключно м'яку картопельку з вершковими нотками, яка відмінно буде поєднуватися з будь-якими підливами, соусами і закусками.

Як приготувати картоплю зі сметаною в духовці:

1. Для початку картоплю миємо й чистимо. Нарізаємо кружальцями до 2 см в діаметрі, не товще.

2. Ставимо на вогонь підсолену воду, і відварити картоплю до готовності.

3. Тим часом в окремому посуді змішаємо сметану, молоко, борошно, сіль і перець. Сир тремо на тертці.

4. На деко для запікання виливаємо рослинне масло, - щоб картопля не пригоріла. Коли картопля відварити, викладаємо його на деко.

5. Поверх картоплі виливаємо наш вершковий соус, і посипаємо тертим сиром. Відправляємо в розпечену духовку на 20 хвилин.

Готово! Така картопля дійсно має дуже ніжним смаком, тому раджу все ж подавати її з яким-небудь гострим салатом, стравами з м'яса і риби з яскраво вираженим смаком. Сподіваюся, вам сподобається такий гарнір, смачного!

Схожі рецепти