Картопля в духовці зі сметаною і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі простий рецепт оригінального блюда з картоплі. Сметана є відмінним доповненням і надає страві особливу ніжність, а спеції - пікантність. Пробуємо!
Така картопля в духовці зі сметаною і сиром стане не тільки окрасою сімейної вечері, але і непоганою альтернативою гарячих страв на святковому столі. Готується вона близько 1, 5-2 годин. Картопля попередньо обсмажується до золотистого кольору, після чого запікається в сметанному соусі з сиром і цибулею.
- Картопля - 5 штук
- Крем - 200 мілілітрів
- Сир - 200 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Чистим картофель, нарізаємо його вздовж. Кількість картоплі береться в залежності від розміру і кількості порцій. Я зазвичай беру близько 4-5 великих картоплин і нарізаю їх на 4 частини кожну.
2. Обсмажуємо нарізані бульби трохи в каструлі або жаровні. Для смаження використовуємо олію.
3. Змішуємо сіль і спеції.
5. Окремо обсмажуємо цибулю.
6. Обсмажену цибулю змішуємо з зеленою цибулею.
7. Додаємо спеції і два види цибулі в сметану, все ретельно перемішуємо. Сметану краще брати 15% жирності. Відправляємо в соус картопля, все ретельно перемішуємо.
8. Даємо постояти близько 10-15 хвилин, щоб картопля ввібрав в себе соус.
9. Викладаємо в ємність для запікання обсмажену картоплю, зверху - цибулю, посипаємо все сиром. Запікаємо картоплю в духовці зі сметаною і сиром близько 45 хвилин. Температуру духовки регулюйте самі.
10. Ось такий гарний виходить картопля. Під сирної скоринкою він зберігає свою ніжність. Можете ще посипати зеленою цибулею або прикрасити зеленню перед подачею. Якщо картопля не перемішувати, у нього буде апетитна рум'яна кірочка.