Картопля зі сметаною і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хтось любить пюре, хтось картопля фрі, інший запечені бульби, ну а я обожнюю картопляні запіканки. М'яка текстура з заливанням у моїх домашніх поза конкуренцією. Рецепт тому в підтвердження.
Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати картоплю зі сметаною і сиром в духовці. Блюдо у французькому стилі не обійдеться без цибулі та сиру з добре вираженим смаком - Грюйєр. Зверху виходить апетитна хрустка скоринка. Також в складі ви знайдете ароматні трави і часник, поєднання дуже смачне!
- Картопля - 1500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Luk-salotų - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Курячий бульйон - 120 мілілітрів
- Молоко - 120 мілілітрів
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
- Чебрець подрібнений свіжий - 1 Чайна ложка
- Сир Грюйер - 240 грам
1. Для початку відваріть картоплю. Почистіть і наріжте його кубиками. Потім залийте водою і доведіть до кипіння. Потім варите 9 хвилин.
2. В цей же час в глибокій сковороді розігрійте масло. Викладіть в нього дрібно нашатковану цибулю.
3. Коли цибуля стане м'яким, додайте до нього подрібнений часник і чебрець.
4. Через 2 хвилини додайте борошно. Інгредієнти швидко перемішуйте протягом ще 2-х хвилин.
5. Далі влийте тепле молоко і бульйон. Помішуючи, варіть соус до загусання.
6. А в кінці додайте сметану, сіль і перець. Все перемішайте.
7. Потім картопля перемішайте з заливкою. Також натріть сир на крупній тертці.
8. Блюдо перекладіть у форму для випічки. Запікайте його 50-60 хвилин в духовці при 180 градусах. Смачного!