Рецепт Картопля, запечений з морквою фото

Картопля, запечений з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную вам смачний, ароматний, ситний, універсальний і дуже бюджетний гарнір до гарячих страв. Це - картопля, запечений з морквою. Виходить неймовірно смачно, а готується просто і швидко!

Опис приготування:

Картопля, запечений з морквою, готується в духовці протягом години. Усе, що потрібно зробити, це промити і порізати овочі. Картопля, морква, цибулю нарізаємо, додаємо спеції і оливкове масло. Викладаємо все в форму для запікання, заливаємо невеликою кількістю бульйону - і все! Час - і ви насолоджуєтеся м'якою ароматної картопелькою і солоденької морквиною.

  • Картопля - 8-10 штук
  • Морквина - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Шавлія - 2 Ст. Ложки
  • Розмарин - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон курячий - 1 Склянка
  • Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
картопля, запечений з морквою - фото крок 1
1. Картоплю очистіть і промийте або просто промийте з використанням жорсткої губки. Розріжте на чверті.
картопля, запечений з морквою - фото крок 2
2. Морква промийте, почистіть і наріжте великими кільцями.
картопля, запечений з морквою - фото крок 3
3. Лук наріжте товстими кільцями, включаючи частину стебла (якщо він є, звичайно).
картопля, запечений з морквою - фото крок 4
4. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні свіжим розмарином і шавлією, то промийте і подрібніть приправи ножицями. В іншому випадку використовуйте сушені.
картопля, запечений з морквою - фото крок 5
5. Всі приготовані інгредієнти змішайте у великій мисці. Додати сіль, поперчіть, додайте оливкового масла. Ще раз перемішайте.
картопля, запечений з морквою - фото крок 6
6. Викладіть овочі в форму для запікання. Залийте курячим бульйоном.
картопля, запечений з морквою - фото крок 7
7. Випікайте овочі в бульйоні в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 45 хвилин-години до м'якості картоплі і моркви.
картопля, запечений з морквою - фото крок 8
8. Подавайте картопля, запечений з морквою, як гарнір до м'яса, рибі, птиці. Смачного!

Схожі рецепти