Лінь, запечений з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачну і ніжну рибку лин з не менш смачною начинкою? Немає нічого простіше, повірте. М'ясо риби вийде дуже соковитим, зі злегка солодкуватим смаком, а начинка зникне раніше риби.
Вам дістався великий лин? Смажити його не хочеться, та й свято скоро? Пропоную запекти лина зі смачною начинкою. Блюдо вийде дуже смачним, соковитим і ароматним, подати його можна на великому блюді, що безсумнівно прикрасить святковий стіл. Мої гості, коли я готую цю страву, в першу чергу з'їдають начинку з черевця лина (тому не шкодуйте цибулі та моркви).
- Лінь - 1-1, 2 кілограма
- Морква - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Приправа для риби - 1 Чайна ложка
- Базилік сушений - 2 щіпки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
1. Насамперед очистимо лина від нутрощів, відрізаємо голову і плавники. Луску у лина не чистять! Ретельно промиваємо і обсушити.
2. Риба у мене велика, тому зробимо неглибокі надрізи по спинці. Збризгуємо рибу всередині лимонним соком і посипаємо зовні і всередині сумішшю солі (приблизно 2/3 чайної ложки), перцю і суміші спецій для риби. Залишимо рибу хоча б на пару годин, нехай промаринуется.
3. Очистимо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо четвертькольцами, моркву натираємо на крупній тертці. Як вид, моркви і цибулі в мене виходить практично порівну.
4. Розігріваємо на середньому вогні сковороду з рослинним маслом, тушкуємо під кришкою цибулю з морквою. Коли вони стануть м'якими, додамо сіль, мелений перець і базилік. Тушкуємо до готовності, намагаючись максимально випарувати рідину.
5. Лінь замаринувати, цибуля з морквою охололи. Додамо до суміші овочів ложку майонезу і перемішати.
6. Викладаємо лина на лист пергаменту, начиняє цибулею з морквою.
7. Перекладаємо рибу на деко, застелений ще одним листом пергаменту (для того щоб потім не довелося мити деко :). Кінці першого пергаменту закріплюємо, щоб сік при запіканні не витікав.
8. Змащуємо лина майонезом, відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
9. І ось через годину з невеликим наш лин виглядає ось так. Запах чарівний!
10. А ось так виглядає шматочок риби на тарілці