Лінь запечений
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите жирну, ніжну, НЕ кістляву рибу, то запечений лин - то, що потрібно. Мінімум кісток, максимум ситного і жирненького м'яса - справжню насолоду для любителів риби.
Лінь - це риба дуже своєрідна. Як відомо, протягом усього свого життя вона веде пасивний спосіб життя, валяється на дні, їсть все підряд, що знаходить на цьому самому дні. Зважаючи на таке ледачого способу життя, лин - риба жирна, однак має специфічний аромат. Щоб аромат не псував нам блюдо і не заважав насолоджуватися жирним і практично Безкостний м'ясом лина, потрібно вміти його правильно приготувати. Розповідаю, як це робиться.
- Лінь - 8 штук
- Молоко - 1 літр
- Сіль - - За смаком
- Лимон - 2 штуки
- Петрушка - - За смаком
- Спеції - - За смаком
Випотрошених линів необхідно замочити на пару годин в підсоленому молоці. Це робиться для знищення того самого неприємного запаху лина.
Поки риба замочується, підготуємо інші інгредієнти - лимон, петрушку і якісь ароматні спеції.
Кожну рибку зовні і всередині натираємо спеціями, всередину кожної кладемо пару скибочок лимона і петрушку (кількість - за смаком).
Загортаємо кожну рибку в фольгу.
Запікаємо 30 хвилин при 180-200 градусах. Хв 5-10 до закінчення приготування фольгу необхідно відкрити, щоб риба злегка підсохла і засмажити.
Дістаємо рибу з духовки, злегка охолоджуємо (рибу не подають дуже гарячою, небезпечно - через кісток).
Подаємо з улюбленим гарніром і овочами. Смачного!