Рецепт Лінь запечений фото

Лінь запечений
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Фрукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 50 хв.

Якщо ви любите жирну, ніжну, НЕ кістляву рибу, то запечений лин - то, що потрібно. Мінімум кісток, максимум ситного і жирненького м'яса - справжню насолоду для любителів риби.

Опис приготування:

Лінь - це риба дуже своєрідна. Як відомо, протягом усього свого життя вона веде пасивний спосіб життя, валяється на дні, їсть все підряд, що знаходить на цьому самому дні. Зважаючи на таке ледачого способу життя, лин - риба жирна, однак має специфічний аромат. Щоб аромат не псував нам блюдо і не заважав насолоджуватися жирним і практично Безкостний м'ясом лина, потрібно вміти його правильно приготувати. Розповідаю, як це робиться.

  • Лінь - 8 штук
  • Молоко - 1 літр
  • Сіль - - За смаком
  • Лимон - 2 штуки
  • Петрушка - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
лінь запечений - фото крок 1
Випотрошених линів необхідно замочити на пару годин в підсоленому молоці. Це робиться для знищення того самого неприємного запаху лина.
лінь запечений - фото крок 2
Поки риба замочується, підготуємо інші інгредієнти - лимон, петрушку і якісь ароматні спеції.
лінь запечений - фото крок 3
Кожну рибку зовні і всередині натираємо спеціями, всередину кожної кладемо пару скибочок лимона і петрушку (кількість - за смаком).
лінь запечений - фото крок 4
Загортаємо кожну рибку в фольгу.
лінь запечений - фото крок 5
Запікаємо 30 хвилин при 180-200 градусах. Хв 5-10 до закінчення приготування фольгу необхідно відкрити, щоб риба злегка підсохла і засмажити.
лінь запечений - фото крок 6
Дістаємо рибу з духовки, злегка охолоджуємо (рибу не подають дуже гарячою, небезпечно - через кісток).
лінь запечений - фото крок 7
Подаємо з улюбленим гарніром і овочами. Смачного!

Схожі рецепти