Рецепт Картопля, запечений з фаршем фото

Картопля, запечений з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Кубанська кухня
М'ясо, Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир, Фарш
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фаршировані

Оригінальний спосіб, як приготувати картоплю, запечений з фаршем, в духовці. Спробуйте зробити такі картопляні човники з м'ясом і сиром! Дуже ситно і смачно виходить.

Просто запікати картоплю шарами з фаршем мені здається жахливо нудним. Але якщо зробити картопляні човники і наповнити їх фаршем, виходить дуже оригінальне і ситне блюдо, яке може стати і закускою, і основною стравою. Для приготування цієї страви ви можете взяти будь-який готовий фарш, наприклад, свинячий або курячий. Тертий сир допоможе створити апетитну кірочку на човниках.

  • Картопля - 5 штук
  • Фарш - 200 грам
  • Твердий сир - 50 грам
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершкове масло - 50 грам
картопля, запечений з фаршем - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
картопля, запечений з фаршем - фото крок 2
У фарш видавіть часник, сезон з сіллю і додати Сметани.
картопля, запечений з фаршем - фото крок 3
Картоплю гарненько помийте і відваріть в мундирах (для середнього розміру - близько 20 хвилин).
картопля, запечений з фаршем - фото крок 4
Відварну картоплю поріжте навпіл і акуратно видаліть м'якоть всередині, щоб залишилися тонкі стінки (при цьому стежте, щоб форма човники зберігалася).
картопля, запечений з фаршем - фото крок 5
У фарш додайте м'якоть картоплі і перемішайте. За бажанням можете ще посолити.
картопля, запечений з фаршем - фото крок 6
На деко викладіть наповнені картопляні човники.
картопля, запечений з фаршем - фото крок 7
Заповніть начинкою і зверху покладіть по тоненькому шматочку вершкового масла.
картопля, запечений з фаршем - фото крок 8
Якщо картоплі не вистачило, можете залишився фарш сформувати у вигляді котлет і просто запекти.
Зверху посипте човники тертим сиром.
Відправте їх в розігріту до 200 З духовку на 20 хвилин.
картопля, запечений з фаршем - фото крок 9
Готову картоплю подати можете, прикрасивши зеленню. Смачного!

Схожі рецепти