Картопля, запечений з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний спосіб, як приготувати картоплю, запечений з фаршем, в духовці. Спробуйте зробити такі картопляні човники з м'ясом і сиром! Дуже ситно і смачно виходить.
Просто запікати картоплю шарами з фаршем мені здається жахливо нудним. Але якщо зробити картопляні човники і наповнити їх фаршем, виходить дуже оригінальне і ситне блюдо, яке може стати і закускою, і основною стравою. Для приготування цієї страви ви можете взяти будь-який готовий фарш, наприклад, свинячий або курячий. Тертий сир допоможе створити апетитну кірочку на човниках.
- Картопля - 5 штук
- Фарш - 200 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте інгредієнти.
У фарш видавіть часник, сезон з сіллю і додати Сметани.
Картоплю гарненько помийте і відваріть в мундирах (для середнього розміру - близько 20 хвилин).
Відварну картоплю поріжте навпіл і акуратно видаліть м'якоть всередині, щоб залишилися тонкі стінки (при цьому стежте, щоб форма човники зберігалася).
У фарш додайте м'якоть картоплі і перемішайте. За бажанням можете ще посолити.
На деко викладіть наповнені картопляні човники.
Заповніть начинкою і зверху покладіть по тоненькому шматочку вершкового масла.
Якщо картоплі не вистачило, можете залишився фарш сформувати у вигляді котлет і просто запекти.
Зверху посипте човники тертим сиром.
Відправте їх в розігріту до 200 З духовку на 20 хвилин.
Зверху посипте човники тертим сиром.
Відправте їх в розігріту до 200 З духовку на 20 хвилин.
Готову картоплю подати можете, прикрасивши зеленню. Смачного!